Vučić: Imamo legalnu većinu za Beograd! Bolje da nemamo vlast, nego da bude UKRADENA

Foto: Jutjub printskrin

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić govoreći o Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji kaže da je jako dobro što smo bili tamo.

Vučić je govoreći o smrti Alekseja Navaljnog rekao da je to iskra u rasplamsaloj vatri.

– Noćas sam se vratio iz Minhena. Posljednji sastanak smo imali u dvadeset do 12 uveče. Veoma sam zadovoljan kako je bilo i što smo bili tamo. Smrt Alekseja Navaljnjeg je samo još jedna iskra u razbuktalu vatru. U Minhenu sam video da se samo navija kako da neko pobijedi. Uvijek je dobro kada ste tamo prisutni. Tako je i sa forumom u Davosu. Minhen je apsolutno geopolitički samit, ali zapadnog svijeta. Bio je incidetnt čak se čulo od nekih ljudi – rekao je predsjednik aludirajući na komentare o Vang Jiu.

Osvrnuvši se na smrt Navaljnog istakao je da je tragično kada mlad čovjek izgubi život.

„Ne želim da ulazim u to, nisam istražni ogran i nisam pametan kao svi u svetu koji žele o tome da govore. Da li će nama pozicija biti još teža? Nemam nikakve sumnje.

Predsjednik Vučić je rekao da je Srbija postavila sebi ciljeve.

– Kada smo izašli sa programom do 2027, to je toliko ozbiljan plan, ne sme nijednog dana da bude zaboravljen. O tom programu moramo da razmišljamo stalno i vrijedno da radimo na njemu. Samo ću tri tačke da pomenem. Ekomonija – moramo da privlačimo strane investitore, ali i domaće, moramo da povećamo plate i penzije… Sve to morate da radite i izgradite sve o čemu pričamo. Morate da obezbijediti sigurnost, stabilnost i mir. Ajde da analiziramo rezultate. Vučić je tiranin, ovakav, onakav… Ima li Srbija bilo kakve sankcije? Dakle, Srbija je uprkos tome što joj mnogo toga nije naklonjena, nema sankcije. A nije priznala Kosovo i nije uvela sankcije Rusiji. Da smo uveli sankcije Rusiji bio bih osvajač brojnih nagrada, a uz priznanje Kosova i Nobelove nagrade – naglasio je Vučić gostujući na TV Prva.

Julija Navaljni

Vučić je rekao da je slušao Kamalu Haris kada je pored njega sjela supruga Navaljnog, za koju nije znao ko je.

– Pogledao sam bedž, nisam video, nisam znao ko je… Da sam znao vjerovatno bih izjavio saučešće, a možda bih pogriješio, jer je ona rekla da joj se ne izražava saučešće jer ništa ne vjeruje vlasti u Rusiji – kazao je Vučić i dodao da je uradio sve kako bi pokazao pijetet prema žrtvi.

– Ja sam čovjek koji ne ide tamo da uzima dnevnice, do sad nisam uzeo nijednom – naveo je Vučić i dodao da je jedina ideologija medija koji su ga napali da su protiv Vučića.

Minhen

Podsjetimo, predsjednik Vučić je prvog dana boravka u Minhenu imao razgovore sa predsjedavajućom u Veću ministara Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto, predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, evropskim komesarom za budžetska pitanja Johanesom Hanom, ministrom spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Dejvidom Kameronom i predsjednicom EBRD Odil Fransoa Reno Baso. Drugog dana konferencije, predsjednik Vučić sastao se sa delegacijom američkih senatora na čelu sa senatorkom Džin Šahin, zatim sa Markusom Zederom, predsednikom Vlade Bavarske, a potom i sa ministrom spoljnih poslova Kine Vang Jiem. Razgovarao je i sa predsedavajućim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Janom Borgom, a potom i sa visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepom Boreljom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o padu popularnosti Evropske unije u Srbiji.
– U jednom danu izgubili su 10 odsto, sa nekih 47 odsto, od onih koji bi vjerovatno ili sigurno za ulazak, to je palo na 40. To je 10 odsto njihovih glasova u jednom danu. Inače oni koji su sigurno za, samo 24,2 procenata, a sigurno protiv 26. A šta ste to radili, slušajući one koji ne vole svoju zemlju. To ste vi uradili, a ja ću da se borim da vam podignemo popularnost – rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da koalcija okupljena oko SNS ima većinu za formiranje gradske vlasti u Beogradu.

Vučić je rekao da je rok za formiranje do 2. ili 3. marta i dodao da ni nije siguran da li će Aleksandar Šapić i lideri koalicije govoriti sutra i kako će se dogovoriti sa odbornicima.

– Miloš, Ana, Šapić i ja o tome razgovaramo, ali nisam imao vremena da se time bavim. Želio sam da razgovaram sa Nestorovićem, oni nisu htjeli, po meni, ne ponašaju se dovoljno odgovorno. Oni se ponašaju kako misle da je dobro za njihovu stranku ili opciju, šta god da je. To vam je lična partijska kalkulacija. Što ćemo da imamo još dva, tri mjeseca kampanje, pa još toliko do konstituisanja. A šta ako opet ne budemo mogli da konstituišemo? – rekao je Vučić i dodao:

„To što oni pričaju nema nikakvog smisla. Oni računaju da će bolje da prođu, ali ne razumijem zašto bi posle ovakvih izjava neko glasao za njih. Čak i da prođu bolje, kakve to veze ima s građanima. Imamo trku s vremenom za EXPO, što je važno za građane.

Vučić je rekao da SNS u ovom trenutku imamo većinu za Beograd.

– Sjećate se 2008, potpisao sam, kao kandidat SNS za gradonačelnika, sporazum sa SPS. Kad su završeni izbori, Đilas nije imao većinu za gradonačelnika, već mi. Jedina legitimna većina je bila SNS – SPS. Oni su napravili legalnu većinu, ali je ukrao volju građana, jer je bilo potpuno jasno da je legitimna volja građana Beograda bila na potpuno drugoj strani. Oni su to preoteli. Ja sam se pojavio na sjednici Skupštine grada i čestitao lopovima koji su ukrali volju građana jer je legalno. Ne legitimno, ali legalna. Mi sad imamo većinu koja je legalna, djelimično i legitimna, ali to nije apsolutni legitimitet. Molio sam Aleksandra, Anu i Miloša jer ne želim da budemo lopovi kao oni što su ukrali 2008. i kao što su pokušali 2012 – rekao je Vučić i dodao:

„Suština je u tome da je bolje da nemamo vlast, nego da bude ukradna, makar i da bude sumnje. Sačekaćemo do 2,3. marta, ako nemamo legitimnu većinu, idemo na izbore.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest