Вучић: Србија ће издвојити за Нишавски округ 600 милиона динара

„Данас је просечна плата у Нишу 526 евра. Ми тиме нисмо задовољни иако сматрамо да је то велики помак, значајно мањи број незапослених него што је то био случај раније“

Предсједник Србије Александар Вучић борави у Нишавском округу од данас до недеље.

„600 милиона Србија издваја за Нишавски округ“, истакао је Вучић.

„Последњих година Нишавски округ је доживео велике промене. У свакој од општина и у граду Нишу стопа раста просечних плата је већа од 50 посто. Највиша стопа раста је у општини Мерошина. Данас је просечна плата у Нишу 526 евра. Ми тиме нисмо задовољни иако сматрамо да је то велики помак, значајно мањи број незапослених него што је то био случај раније. Отворили смо 7 фабрика и имамо још 4 веома важне инвестиције. Верујем да ће то додатно да ојача крвну слику града Ниша, да допринесе увећању прихода саме локалне самоупораве“, истакао је председник.

Вучић је најавио и обилазак Јумис фабрике и српских привредника.

„У години која је пред нама имаћемо велике пројекте не територији Нишавског округа. Поред ауто-пута Ниш-Плочник, радићемо и железничку инфраструктуру. У марту крећемо са првом секцијом између Сталаћа и Ђуниса, изградња брзе пруге Београд-Ниш. Идемо у реконструкцију пруге Ниш-Димитровград која треба да се заврши до децембра 2024. године. Разговарали смо и о путној инфраструктури и ту ће бити велика улагања“, истакао је председник.

Најавио је и да у марту креће изградња, како каже, велелепног стадиона „Чаир“.

У Официрском дому у Нишу почео је састанак председника са свим председницима општина Нишавског округа.

Подсетимо, председник Вучић је данас раније прво посетио Ражањ.

Након састанка са свим председницима општина Нишавског округа, Вучић ће обићи фабрику „Јумис“, најавила је прес-служба председника.

Он ће се у суботу у касарни „Мија Станимировић“ састати са руководством Министарства одбране и командним кадром ВС у ширем саставу, а након тога је планиран састанак са руководством Министарства одбране и командним кадром ВС у ужем саставу.

У Нишу ће након тога уследити приказ рада дивизиона самоходних топ хаубица „НОРА Б-52 М15″ и приказ вежбе на положају Лисинац.

Вучић ће, како је наведено у најави, ручати са војницима и официрима.

У недељу Вучић ће се на војном аеродрому „Наредник-пилот Михајло Петровић“ састати са представницима одбрамбене индустрије Србије, након чега је предвиђен приказ способности хеликоптерских јединица Ратног ваздухопловства и ПВО и 63. падобранске бригаде, а затим и изјаве за медије.

Председник Србије најавио је недавно да ће ићи у вишедневну посету Нишавском округу како би са представницима тог округа разговарао о даљем развоју југа Србије.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest