Vučinić: Službenici specijalnog tima su me mučili, skidali golog, davili kesom i pržili elektrošokerom

Foto: Jutjub printskrin/ NOVA M
U podgoričkom Višem sudu danas je nastavljeno suđenje grupi koja se tereti za izvršenje teških krivičnih djela gdje je prvooptuženi Radovan Mujović, a čiji članovi se prema evidenciji policije dovode u vezu sa kavačkim klanom. Postupak vodi sudija Igor Đuričković, a optužnicu zastupa tužiteljka Nataša Bošković.

Danas je odbranu pred sudskim Vijećem kojim predsjedava sudija Đuričković iznio optuženi Uroš Vučinić.

Vučinić je negirao sve navode iz ranijeg iskaza, koji je dao pred SDT 2020. On je kazao da je od trenutka hapšenja pretrpio policijsku torturu od strane šest službenika Specijalnog policjskog tima. Oni su ga, kako je naveo davili kesom i davilicom, tukli, prijetili mu pištoljem, vrijeđali, skidali golog i pržili elektoršokerom po testisima.

Sudu je Vučinić precizirao da su među tim službenicima bili Petar Lazović, Nikola Žižić i Nikola Janičić. Za ostala tri lica je kazao da im ne zna imena, ali da bih ih mogao prepoznati.

Sve je to, kako je rekao, rađeno kako bi lažno optužio druge i sebe za krivična djela koja nije uradio, a tiče se slučaja vezano za napad na Marka Ljubišu Kana u budvasnkom lokalu „Korkovado“. On je kako je naveo, pristao da potpiše izjavu koja nije sastavljena od njegovih riječi, jer nije znao da li će ga ostaviti živog lica koja su ga mučila ako ne potpiše izjavu koju su mu sastavili.

Navodi istrage:

Podsjećamo, ovom optužnicom su obuhvaćeni Radovan Mujović, Vasilije Rafailović, Petar Lipovina, Mitar Marković, Filip Knežević, Žarko Pejaković, Lazar Nedović, Aleksandar Ćetković, Boško Pavlović, Jovan Mirković, Aleksandar Stevanović, Marko Zorić, Nikola Marić, Uroš Đurđevac, Filip Bešović, Goran Rakočević, Ivan Brnović, Nikola Drecun, Mošo Paović, Aleksandar Đurđevac, Uroš Vučinić, Davor Avdić i Nemanja Zurovac.

Istraga je navela da je pokretanjem ovog predmeta riješen veći broj krivičnih djela koji se povezuje sa organizovanim kriminalom.

Prema navodima istrage za ovu grupu se vezuje i pokušaj ubistva boksera Dragana Radonjića na Cetinju 2017. godine, napad na ugostitelja Branka Rafailovića, napad na lokal „Tani“ 2019. vlasnika Ranka Radulovića, podmetanje požara na pet vozila Miloša Đuričkovića i Igora Vušurovića, podnijete su prijave protiv osoba koje su planirale ubistvo Marka Ljubiše Kana.

Prema navodima optužnice, Mujović je sa nepoznatim pripadnicima kriminalne organizacije naložio da 27. avgusta 2019. u Budvi ubiju Kana i druge osobe sa kojima je bio u društvu, prenosi Dan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest