VUK VUJISIĆ tvrdi da je uklanjanje postrojenja za proizvodnju betona SELEKTIVNO

Foto: jutjub printskrin/ Televizija Nikšić

Po nalogu urbanisticko građevinske inspekcije jutros je demontirano postrojenje za proizvodnju betona kompanije Cijevna komerc.

Ekološki aktivista i novinar Vuk Vujisić kazao je da se državna imovina se mora zaštiti.

“Svi nelegalni objekti se moraju ukloniti i moramo procesuiirati lica ukoliko vrše ta krivična djela, jer kao što znate Regionalni vodovod je ugrožen što bi moglo da košta državu na desetine miliona eura”, poručio je Vujisić.

On je rekao da je danas je na terenu jedino direktor UO Regionalnog vodovovda Zoran Lakušić, dok se ostali članovi nijesu pojavili.

“Ovo nije jedino rješenje koje je izdato, ali došli su samo na ovu lokaciju da izvrše demontiranje. Kao što vidite radi se samo na uklanjanju ovog postrojenja, što opet ne rješava problem. Ako želimo da radimo pošteno, onda bi trebalo svaku firmu i sve objekte koje se nalaze na državnoj imovini ukoniti”, kazao je Vujisić medijima.

Danilo Petrović iz kompanije Cijevna komerc kazao je da su dobili rješenje za uklanjanje objekata za proizvodnju betona.

“Mi smo evo dvije godine od kad smo dobili rješenje za zabranu ekportacije pijeska i šljunka u korito rijeke Morače prestali da to radimo. Tako da smo imali zalihe neke, i dovodimo šljunak, reciklažno radimo, i uopšte nijesmo ulazili u korito. Očekivali smo u razgovoru sa ministrom da nam daju alternativu za kamenolom, za lokaciju dje je planski predvđeno da možemo da se preselimo na Ćemovsko polje, oni to još nijesu odradili. Podnijeli smo Zahtjev za zakup ovoga zemljišta još 2020. kad smo se vratili sa auto-puta jer nismo imali gdje sa opremom, oni nam nijesu odgovorili”, kazao je Petrović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest