Вуксановић Станковић: Кривокапић се понаша као неки религијски мистик, то је скандалозно

Премијерови ставови и његово понашање увесељавају црногорску јавност, тврди посланица СДП-а

Главни диригент црногорске власти је Демократски фронт, док је главни диригент ДФ-а власт у Београду и предсједник Србије Александар Вучић, тврди посланица СДП-а Драгиња Вуксановић Станковић.

Она је у интервјуу за Нови магазин казала да премијер Здравко Kривокапић, предсједник Скупштине Алекса Бечић и вицепремијер Дритан Абазовић могу понекад да се декларативно противе политици ДФ-а, али на крају увијек буде како каже најјачи субјекат.

– Није потребна велика мудрост и политичка памет да би се видјело гдје води такав политички правац- додала је Вуксановић Станковић.

Према њеним ријечима, у Црној Гори је након 30. августа на сцени својеврсна контрареволуција оних снага које су не само биле против црногорске независности, већ и против великих цивилизацијских искорака црногорске политике од краја 90-их и раскида са Слободаном Милошевићем.

– Промјене се код нас нијесу десиле са кључним циљем да се направи неопходан раскид са бројним недемократским, неријетко и криминалним праксама, већ је оправдано грађанско незадовољство злоупотријебљено за наметање једне погрешне и веома опасне политике. Паралела са 1989. годином  је врло знаковита – тада је власт у Црној Гори инсталирана балван револуцијом из Београда, а сада се десио сличан сценарио. Поново је читав тај процес оркестриран из доминантно два центра: београдског и црквеног- истиче она.

Вуксановић Станковић наводи да Кривокапићеви ставови и његово понашање увесељавају црногорску јавност.

– Он се понаша више као неки религијски мистик него као премијер једне секуларне и грађанске државе. Плашим се да ти његови политички приступи могу да имају дубље посљедице по црногорско друштво уколико се брзо не пронађе начин да се овакво стање промијени. Такав дискурс исказивати са позиције премијера једне земље у 21. вијеку је у најмању руку скандалозно. Премијер као да не живи у 21. већ у неком 18. или 19. вијеку у доба црногорске теократије. Он се бави религиозно-метафизичким темама, а онда с друге стране имате цркву у лику СПЦ која се бави прилично земаљским и опипљивим темама као што су агитовање на изборима и формирање Владе- закључила је посланица СДП-а.

Портал ДАН

One thought on “Вуксановић Станковић: Кривокапић се понаша као неки религијски мистик, то је скандалозно

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest