ZADUŽIO SE NEKOLIKO MILIONA PA POBEGAO Jedan kamataš uhapšen: Policija ima spisak zelenaša

Foto: Jutjub printskrin/ Vijesti Online

Budvanska policija odmotava klupko kako bi utvrdila mrežu kamataša koja je isprepletena oko Budvananina, a koji je zbog milionskih dugova napustio državu, bježeći pod prijetnjama jer više nije mogao da vraća novac koji je godinama uzimao na kamatu.

To tvrde izvori Vijesti upućeni u slučaj, nakon što je juče policija uhapsila Budvanina M. Z. (44) koji se sumnjiči za zelenaštvo.

Sagovornici lista objašnjavaju da je Budvanin iz dobrostojeće porodice, nagomilao dugovanje od nekoliko miliona eura, a koje sada kamataši pokušavaju da naplate prijeteći njegovoj porodici.

Navodno policija ima i spisak zelenaša – do sada su uhapšene dvije osobe od kojih je uzeo novac na kamatu.

Nakon jučerašnjeg hapšenja, iz Uprave policije saopšteno je da je obavljen pretres stana i vozila koje koristi osumnjičeni.

Njega, kako piše, terete da je jednoj osobi, od 2018. do kraja 2022. godine, davao na zajam novac i dogovarao nesrazmjernu imovinsku korist.

“M. Z. je oštećenom, u naznačenom vremenskom periodu, davao na pozajmicu različite novčane iznose, u ukupnom iznosu od 300.000 eura, a koji su predstavljali glavnicu duga i na njih je obračunavao kamatu na mjesečnom nivou od 8 – 10%. On je od oštećenog, na ime ugovorene kamate, svakog mjeseca naplaćivao različite iznose, na koji način je sebi pribavio imovinsku korist u iznosu od 400.000 eura”, saopšteno je iz policije.

Osumnjičeni je oštećenog, dodaju, na dan kada je uhapšen, dužio za iznos od 300.000 eura, na ime neisplaćenih kamata i glavnice.

Po nalogu postupajućeg tužioca, M. Z. je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo – zelenaštvo i sproveden je tužiocu na dalju nadležnost.

Krajem aprila uhapšen je i M. I. (34), koji je takođe Budvaninu davao novac na kamatu.

Sumnjiči se da je krivično djelo počinio tokom 2018, 2019, 2020, 2021. i 2022. godine u Budvi, kada je, kako se sumnja, davao novac na zajam i pri tom takođe dogovorao nesrazmjernu imovinsku korist.

“On je jednom oštećenom licu davao na pozajmicu različite novčane iznose u visini od 1.500 do 20.000 eura, u ukupnom iznosu od 146.500 eura, koji su bili kao glavnica, te na njih obračunavao kamatu na mjesečnom nivou od 8-10%, na koje predate iznose je u navedenom periodu, a na ime ugovorene kamate, svakog mjeseca naplaćivao različite iznose”, saopšteno je iz policije.

Na taj način, M. I. je, kako navode iz Uprave policije, sebi pribavio imovinsku korist u iznosu od 270.000 eura, te ga “na današnji dan duži za novčani iznos od oko 150.000 eura, na ime neisplaćenih kamata i glavnica”.

pogled.me

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest