Захарова поручила Подгорици: Непријатељско понашање неће остати без одговора!

Русија препоручује својим држављанима да заузму „критички приступ“ када планирају путовања у Црну Гору, узимајући у обзир непријатељске потезе Подгорице, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Русије Марија Захарова

– Имајући у виду непријатељско понашање црногорске администрације и све јачу непријатељску атмосферу, принуђени смо да сународницима препоручимо да имају критички приступ у планирању путовања у Црну Гору. Поред тога, у скорије вријеме неће им бити омогућено пружање конзуларних услуга због смањења особља амбасаде Русије у Подгорици на минимум – рекла је Захарова.

Она је нагласила да непријатељско понашање Подгорице неће остати без одговора.

Подсјетимо, шест руских дипломата проглашено је персонама нон грата у Црној Гори, због чега је рад конзуларног одјељења амбасаде Русије обустављен на неодређено вријеме.

Захарова је додала да Црна Гора није званично формулисала приговор у вези са протјеривањем руских дипломата него се задржала на буци у медијима, тако да су изјаве о „руској претњи“, очигледно, усмјерене на то да се скрене пажња са унутарполитичких проблема.

Захарова је додала да ово није први пут да Подгорица показује претенциозну брзину по питању ‘заштите државних интереса’ од непостојеће руске пријетње.

– Својој публици очигледно желе да покажу компетентност и борбеност актуелних власти која се заплела у унутрашњим интригама и која стално балансира на граници између кризе и превремених избора – истиче се у саопштењу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest