Завршена ера јефтиних летова

Foto: Pixabay

„Ryanair“ више неће нудити летове по најнижим цијенама захваљујући расту цијена горива, потврдио је извршни директор компаније, Мишел О’Лери казавши да је ера карата од десет еура завршена.

Компаније попут „Ryanaira“, „Wizz Aira“, „Vuelinga“ и слично су се такмичиле у што нижим цијенама услуга због чега су карте значајно појефтиниле посљедњих деценија, но сада је томе нажалост дошао крај.

Поред високих цијена горива, сектор се суочава и с притиском да смањи свој утицај на климу, укључујући кампање за увјеравање људи да пређу на жељезнички и друмски промет, преноси SEEbiz.

„Нема сумње да на доњем крају тржишта, више неће бити наше заиста јефтине промотивне цијене – карте од један еура, чак и цијене карата од 9,99 еура. Мислим да те цијене нећете виђети сљедећих неколико година“, навео је О’Лерију у емисији Тодаy на ББЦ Радију 4.

Просјечна вриједност авиокомпаније порасла би у наредних пет година са око 40 еура прошле године на отприлике 50 еура.

Пораст трошкова горива који повећава цијене авионских карата такође повећава рачуне за енергију у домаћинствима, нагризајући расположиве приходе људи. Но, шеф авиокомпаније је рекао да упркос томе очекује да ће купци тражити опције ниже цијене умјесто да смањују летове.

„Мислимо да ће људи и даље често летјети. Али мислим да ће људи постати много осјетљивији на цијене“, рекао је О’Лери.

Извор: ртцг

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest