ЗАВРШЕНО АСФАЛТИРАЊЕ ПРЕКО ПЕТ КИЛОМЕТАРА ПУТЕВА У ШЕСТ СЕЛА

Асфалтирањем два путна правца у мјесним заједницама Бубање (Качмор 600 метара) и Штитари (Јојовићи 500 метара) Општина Беране је завршила са активностима на асфалтирању сеоских путева на подручју општине, у оквиру пројекта ИФАД за 2020. годину, укупне дужине преко пет километара.

„Асфалтирано је укупно седам путних праваца, у шест села наше општине, дужине 5.150 метара. Пројектом је у старту било предвиђено асфалтирање 5.040 метара али је Општина додала још 110 метара, продужењем двије трасе у селима Заграђе (МЗ Полица) и Бубање“, казао је координатор пројекта у име Општине Беране, Милутин Мићовић.

Он је рекао да је пројектом ИФАД предвиђено још за ову годину изградња водовода у Петњику, гдје су радови у току, и очекује се њихов брз завршетак.

„Изградњом водовода у овој мјесној заједници 40 домаћинстава горњег дијела села добиће стабилно водоснабдијевање, чиме ће званично бити завршени радови у оквиру пројекта“, истакао је Мићовић и додао да ће локална управа и убудуће наставити са унапређењем путне инфраструктуре на подручју општине.

Напоменуо је да је укупна вриједност радова 323.916,89 евра од којих је учешће Општине Беране 25,51%,, односно 82.261,18 евра, док је остатак финансирао Међународни фонд за развој пољопривреде – ИФАД.

„Ово је трећа година реализације пројекта од предвиђених пет (2017-2023.)“, подсјетио је Мићовић.

Радове у селима Бубање и Штитари обишли су начелник Службе заштите и спашавања Општине Беране Тихомир Богавац и директор Спортског центра Дарко Бубања.

Подсјетимо, захваљујући пројекту ИФАД Општини је укупно одобрено осам апликација за ову годину. Асфалтирани су, поред поменутих путева у селима Бубање и Штитари, још путни правци у мјесним заједницама Загорје (1.900 метара), Петњик (400), Дапсиће (640), Полица (Заграђе, два правца – 1.110). Радови на изградњи водовода у селу Петњик, почeће ускоро.

Упоредо са овим активностима на сеоском подручју, Општина Беране је наставила са асфалтирањем градских саобраћајница.

Недавно је завршено асфалтирање улице, на потезу од Хотела Беране до скретања према спомен комплексу Јасиковац. У току је израда тротоара.

Започели су и радови на реконструкцији Ђачке улице према фудбалском стадиону. Радови обухватају израду ивичњака, тротоара и нових паркинг мјеста код ОШ „Вук Караџић“ и Спортске хале.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial