ZDRAVSTVENI RADNICI NEZADOVOLJNI Ništa od dogovora o povećanju plata: Razmatra se stupanje u štrajk!

Foto: Jutjub printskrin/Klinički Centar Crne Gore

Sindikati zdravstva nijesu uspjeli da dogovore povećanje zarada na sastanku u sa ministrom zdravstva Vojislavom Šimunom i ministrom finansija Novicom Vukovićem. Oni su nakon razgovora kazali da će razmotriti organizovanje štrajka od naredne sedmice, prenopsi „RTCG“.

Sindikati zdravstva još prije Nove godine najavili su mogućnost organizovanja protesta, ako sa Vladom ne potpišu novi granski kolektivni ugovor za zdravstvo, kojim bi bile povećane plate u prvom redu medicinskim sestrama i tehničarima.

Ministar Šimun je rekao da bi sredstva za nemedicinski kadar bila obezbijeđena i da je to prihvatljivo rješenje do novog zakona.

Predsjednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu Crne Gore i Sindikalne organizacije Kliničkog centra Crne Gore Nebojša Radonjić kazao je da se jednom riješilo da se u sistemu javnog zdravstva odvoji medicinski kadar od nemedicinskog.

“Naš stav sindikata i iz sindikata kolege Babovića je taj da se više medicinski i nemedicinski kadar ne odvaja po pitanju davanja. Naš stav je dosta tvrd, međutim, ja kao predsednik sindikata i kao i kolega Babović ne donosimo sami odluke. U sindikatu odluke donose organi, to su skupštine, izvršni odbori, glavni odbori i slično”, kazao je Radonjić.

Kazao je da će danas imati sjednicu sindikata i Skupštine na kojoj će iznijeti predloge koje su im dva ministarstva uputila.

“Zavisno od odluke koje će skupština naša donijeti, mi ćemo dati odgovorni stav. Ako ne pitate za moj lični stav, rekao sam vam ga malo prije, jako teško će se desiti da neko ponovo pokuša da odvoji medicinski od nemedicinskog kadra”, kazao je on.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest