Зековић „зна“: „Постоји тајни договор УРА-е и СПЦ да се укине српски предзнак из СПЦ

„АНБ је била поуздана служба, неприхватљиво је да се уништавају ресурси који су годинама грађени“, истакао је Зековић

Александар Зековић, Фото: fosmedia.me

Гостујући у Другачијој радио вези доскорашњи секретар у Министарству за људска и мањинска права Александар Зековић оштро је осудио одлуку премијера Здравка Кривокапића да честита Дан Републике Српске који је, како истиче Зековић, проглашен као неуставан.

„Самом чињеницом да је честитао непостојећи празник, Кривокапић шаље поруку да је он прикривени присталица такозваног српског свијета“, сматра Зековић.

Он је истакао да власт не би требало да одгађа рјешавање идентитетских питања која се, како вјерује, надаље компликују.

Од 1918, Црна Гора је поларизована због неријешеног црногорског и црквеног питања, додаје Зековић. Власт не рјешава питање подјела добрим путем него их продубљује, истиче Зековић, тиме што избјегава причу о етничкој припадности.

„Одгађањем тога, не видим да ће нова власт постићи стабилност и национално помирење које је заговорала. Да ли је намјера да се неутралише и да нестане половине Црне Горе, па се на тај начин постиже помирење, питање је за даљу дискусију“, истиче Зековић.

Он вјерује да постоји тајни друштвени договор између дијела УРА-е и СПЦ, да се укине „С“ из СПЦ.

„У наредном периоду, све ће се говорити мање о етничком предзнаку православне цркве а говориће се и да је на тај начин задовољена потреба етничких Црногораца који су вејрници“, истакао Зековић.

Зековић каже да је недопустиво то што је власт искључила Црногорску православну цркву из консултација у вези са измјенама Закона о слободи вјероисповјести истичући да не постоји званична оцјена да је првобитни Закон био лош с аспекта људских права.

Такође, Зековић се забринуо и што је, како каже, срушен концепт АНБ-а, сматрајући да се уништавају ресурси који су годинама грађени.

„Чини ми се намјера да се једна служба, која је била поуздана, на коју су се могли ослонити савезници, сад води у супротном смјеру и да ће ту проблеми тек да се покажу“, поручује Зековић.

4 thoughts on “Зековић „зна“: „Постоји тајни договор УРА-е и СПЦ да се укине српски предзнак из СПЦ

  1. Ко је овај и кога он представља да би његово мишљење интересовало јавност зашто дајете простор небитном лику

  2. Zanimljivo kako ti nije smetalo to što je nezavisnost Kosova grubo kršenje ustava Srbije. Ustav se može slobodno kršiti kada to ide na štetu Srba, jel tako? I što nisi nikad optužio nekoga za podržavanje „albanskog svijeta“, s obzirom da po zvaničnim podacima 80% stanovnika Kosova i 60% stanovnika Albanije podrzava Veliku Albaniju? Što bi tek rekao kada bi 80% Srba podržavalo Veliku Srbiju, pitam se? Osvijesti se čovječe, srbomrsci su izgubili izbore. To znači da ste u manjini. Kome se ti uopšte obraćaš?

  3. Значи можеш бити и лопов и лажов и све најгоре само да ниси Србин и СПЦ ..Какви су ово типови неопјевани , имају его ко слоново уво , само да ми је знати виде ли се у огледалу ..

  4. Република Српска је Дејтонска и уставна категорија у БиХ – па онда наравно може имати један дан у години када се слави њен дан – дан Републике.
    Опсесија муслимана (сада Бошњака) је укидање Републике Српске, па како не могу све укинути одједном већ 20 година се упињу да грицкају један по један комадић.
    У томе их многи подржавају – мада није ми јасно зашто. Нису ти Срби дошли из Србије већ су ту вековима, и пре него су Турци дошли на ове просторе – а тако и пре него што су настали муслимани Словенске крви.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *