Жени која је написала роман Како убити мужа се суди за убиство мужа

Ненси Кремптон Брофи, ауторка је љубавних романа које је сама издала, а 2011. објавила је есеј “Како убити мужа” који детаљно описује различите мотиве и начине убиства супружника.

Седам година касније 71-годишњакиња је ухапшена због сумње да је убила свог супруга Данијела Брофија.

Тај кувар је 2. јуна 2018. пронађен мртав у кухињи кулинарског института у Портланду, с раном од ватреног оружја на леђима и још једном на грудима. Нјегова супруга је дан касније на Фејсбуку подијелила вијест о његовој смрти.

“Имам тужну вијест. Мој муж и најбољи пријатељ, кувар Ден Брофи убијен је јуче ујутро. За оне који су ми блиски и сматрају да је ово заслужило телефонски позив, у праву сте, али тренутно се борим да све схватим”, написала је Ненси.

Ухапшена је у јулу и изјаснила се да није крива. Случај је постао познат због њеног есеја у чијем уводу стоји: “Као романтични писац напетих прича, проводим пуно времена размишљајући о убиству и, посљедично, о полицијском поступку. Уосталом, ако убиство треба да ме ослободи, сигурно не желим да будем у затвору. И допустите ми да кажем јасно за записник – не волим комбинезоне и наранџаста није моја боја.”

Тужиоци наводе да је Ненси убила свог мужа у покушају да добије више од 1,5 милиона долара животног осигурања, а у њеном есеју наведен је финансијски мотив као број један за убиство мужа.

“Развод је скуп, зар стварно желиш да дијелиш своје власништво? Или ако сте се удали због новца, зар немате право на све? Недостатак је то што полиција није глупа. Она прво гледа у вас. Дакле, морате бити организовани, немилосрдни и врло паметни. Мужеви су и прије нестајали с крузера. Зашто не би и ваш?”, написала је Ненси у есеју.

Књижевница је рекла полицији да је била код куће кад јој је супруг убијен, али снимци са камера у близини мјеста злочина показују да је возила свој комби у два смјера у вријеме његове смрти.

“Иако је тај први хитац вјероватно паралисао Дена Брофија и учинио га непокретним, Ненси Брофи је затим пришла беспомоћној жртви и поново је пуцала из близине, гађајући у срце како би била сигурна да ће Данијел Брофи умријети”, написао је тужилац у судском извјештају из 2020.

Након година чекања суђење је готово спремно за почетак и могло би трајати седам недјеља.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest