ZOGOVIĆ JASAN: „DF neće na sopstvenu štetu da nagrađuje bilo koga poslaničkim mandatima“

Фото: Поглед
Demokratski front je otvoren za široke koalicije, ali na ravnopravnim osnovama i na osnovu jasnih repera i utemeljenja u snazi i podršci građana, a svakako  ne na osnovu nečijih želja i očekivanja, da sami konstituenti DF-a treba na sopstvenu štetu da nagrađuju bilo koga poslaničkim mandatima, ocijenio je za ADRIA TV poslanik DF-a Milun Zogović.

Na pitanje da li će do izbora doći 11. juna ili će možda biti odloženi, Zogović kaže, da to nije pitanje koje njih opterećuje jer je DF spreman za izbore, ma kad oni bili.

„Kada dolazite iz ozbiljne političke organizacije, kao što je DF, onda vam je praktično svejedno kada će doći do održavanja izbora i do provjere izvorne volje građana. Svakako izbore doživljavamo kao jednu od najozbiljnijih demokratskih tekovina na kojima građani, koji su jedini nadležni da cijene rad svih onih kojima su dali povjerenje da u njihovo ime vrše vlast, daju konačnu procjenu na izborima pa kad god oni da se održi“, rekao je Zogović.

Kada je u pitanju model nastupa, Zogović objašnjava da se uvijek prvenstveno oslanjaju na sopstvenu snagu.

„I uprethodnom periodu kada smo preferirali široke koalicije mi smo se oslanjali na sopstvenu snagu, ali samo zbog jednog političkog ambijenta u kojem je postojala neprikosnovena potreba da nakon tri decenije diktratorskog režima DPS-a dođe do smjene vlasti. Mi smo bili prinuđeni, da bi došli do tog glavnog cilja, do kog smo i došli 30. avgusta, da koaliramo u nekim najširim mogućim formatima, ne vodeći računa da li je to dominantno na štetu naše političke snage“, objasnio je on.

Dodaje da je DF je otvoren za široke koalicije.

„Otvoreni jesmo ali na ravnopravnim osnovama i na osnovu jasnih repera i utemljenja u snazi i podršci građana, a svakako ne na osnovu nečijih želja i očekivanja da sami konstituenti DF-a treba na sopstvenu štetu da nagrađuju bilo koga poslaničkim mandatima“, istakao je Zogović.

On ocjenjuje da napadi na DF koji dolaze prethodnih dana su nesojluk i odraz elementarne nekulture.

„Na politićkoj ravni, kada dođe do političke arene i borbe, neki subjekti misle da su udarci ispod pojasa i podvale nešto što može da im poboljša izborni rezultat. To se  fenomenološki graniči sa ivicom ludila. Najčešće se radi o strukturama koje su nekad pripadale DPS-u. Demokratski front predstavlja simbol borbe za slobodu“, kaže Zogović.

Kada je u pitanju rad pravosuđa, poslanik DF-a ocjenjuje da pomaka ima, ali da oni nisu dovoljni.

„Dvije godine nemamo ni jednu pravosnažnu presudu ljudima bliskim bivšem režimu, nema odizimaje imovine, ali i dalje imamo neke elemente progona nekih funkcionera DF-a ili ljudi bliskih DF-u. Određeni dijelovi tužilaštva i sudstva i dalje se nalaze u raljama bivšeg režima. Dakle, neki pomaci se osjećaju, ali će pravosuđe morati da isporuči konkretnije rezultate“, zaključio je on.

pogled.me

One thought on “ZOGOVIĆ JASAN: „DF neće na sopstvenu štetu da nagrađuje bilo koga poslaničkim mandatima“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest