ZOGOVIĆ: Što je Jerusalim za Jevreje, to je Kosovo i Metohija za srpski narod

Фото: Поглед

Poslanik DF-a Milun Zogović kazao je da za srpski narod, gdje god bili, nema bitnijeg pitanja od Kosova i Metohije.

On je to rekao na kontrolnom saslušanje premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića, povodom odluke da Crna Gora podrži članstvo Kosova* u Savjetu Evrope (SE).

„Isto što je Jerusalim za Jevreje, to Kosovo i Metohija predstavlja za srpski narod i tradicionalnu Crnu Goru. Posjetili ste Pećku patrijaršiju i imali ste priliku da vidite istorijski značaj Kosova za srpski narod. Nažalost, država Crna Gora je donijela najsramniju odluku da prizna okupaciju južne srpske pokrajine, iako se, po priznanju tadašnjeg premijera Crne Gore Duška Markovića, protivilo više od 85 odsto građana. To je odluka tiranije, a ne demokratije. Ne može niko da me ubijedi da je takva odluka trebalo da se donese iako se bunilo više od 85 odsto građana. Ovo je samo nastavak jedne takve sramne politike i nadogradnje nečega što nema nikakvo uporište, a ni podršku građana“, kazao je Zogović.

On je naveo da Crna Gora ulazi u potencijalno rizik da se odluke donose u nekim drugim krugovima.

„Korektnije bi bilo da ste nam rekli da ste bili uslovljeni da donesete jednu ovakvu odluku, možda bi neko za to imao razumijevanje. Čuli smo mnogo komentara da smo trebali da budemo uzdržani, ali nijesam saglasan, jer smo morali da budemo protiv ovakve odluke“, istakao je Zogović.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest