STIGLE STRAVIČNE VESTI SA GRANICE! Moskva neće sjeđeti skrštenih ruku! Rusiju napali Ameri, Francuzi, Rumuni…(VIDEO)

Foto: X/printskrin
U nedavnim napadima na rusku Belgorodsku oblast učestvovali su plaćenici iz Sjedinjenih Država i drugih zapadnih zemalja – objavio je poznati ratni izveštač Evgenij Podubni.

Precizirao je da su u tim operacijama učestovali specijalci Glavne obavještajne uprave (GUR) Ministarstva odbrane Ukrajine, kao i profesionalni plaćenici iz SAD, Francuske i Rumunije.

Podubni je pritom posebno ukazao da se iz Kijeva uporno tvrdilo da su u `prekograničnim akcijama` glavni bili ruski iz tzv. Ruskog dobrovoljačkog korpusa, ali je to, prema njegovom mišljenju, bio paravan za dejstva ukrajinskih vojnih obavještajaca i profesionalnih plaćenika“.

Podubni je ukazao na to da se na brojnim video snimcima „prekogranične operacije“ može čuti obraćanje vojnika na tečnom engleskom.

Nedavno su rumunski najamnici iz grupe „Battlegroup Getica“ priznali da su učestvovali u napadima na ruske prigranične oblasti i o tim svojim `pohodima` objavljivali video-snimke.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu saopštio je da su Oružane snage Ukrajine izgubile više od 3,5 hiljada vojnika za 8 dana tokom pokušaja napada na prigranične pojaseve Belgorodske i Kurske oblasti.

Pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest