Саопштење за јавност

СОЦИЈАЛИСТИЧКА НАРОДНА ПАРТИЈА ЦРНЕ ГОРЕ

Саопштење за јавност

(12. април 2020. године)

Социјалистичка народна партија Црне Горе најоштрије осуђује данашње хапшење митрополита црногорско-приморског Амфилохија.

Као у правим тоталитарним државама, данас су полицајци привели у станицу митрополита, као и свештенике Мирчету Шљиванчанина и Велибора Џомића, а другима се послали позиве за информативни разговор. Полицајцима је ваљда било чудно шта траже свештеници у цркви на Златици на велики хришћански празник Цвијети!

Срамно је овако се понашати према човјеку који сједи на трону Светог Петра Цетињског и хапсити свештенике и омладину због наводне бриге за здравље грађана, а истовремено затварати очи на незаконито поступање функционера и чланова ДПС-а и НКТ-а који иду у обилазак заражених средина и учествују у беспризорној политичкој кампањи.

Након што су власти изрекле драконску казну свештенику Смиљићу због кршења одредбе одласка у други град, наставља се тортура над онима који воде Митрополију и чувају дух вјере у нашем народу.

Међутим, овакво понашање нас не може чудити кад знамо да су предводници здравственог дијела НКТ-а Мугоша, Ераковић и Мирановићка тако олако цртали мете црквеним великодостојницима, иако се Митрополија од првог дана понашала више него кооперативно, поштовала мјере надлежних и позвала грађане да испуњавање вјерских обичаја оставе за боље дане.

Власт која није била у стању обичне маске својим грађанима да набави, а када је то коначно учинила, одлучила је да их наплаћује по високој цијени, држи народ 30 година у карантину и не допушта му да продише и ослободи се њених окова. Та иста власт сада крши основна људска права оних људи који све вријеме позивају на мир, уздржаност и поштовање прописаних наредби.

Не желимо да вјерујемо да је данашње поступање Вељовићеве полиције освета за величанствене литије на којима су се мјесецима окупљале десетине хиљада вјерника на улицама црногорских градова. Гдје је и мијеша ли се у свој посао министар Нухоџић?

СНП ЦГ захтијева од власти да без одлагања пусти митрополита Амфилохија и све остале приведене, те да што прије заборавимо срамоту коју су припадници владајуће структуре учинили на дан сјећања на Христов улазак у Јерусалим.

Медијски центар СНП ЦГ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest