Драгиња: Све снажније активности екстремних структура угрожавају суштину грађанског друштва

Предсједница Социјалдемократске партије Драгиња Вуксановић-Станковић саопштила је да ће та партија упутити иницијативу предједницима парламентарних странака за дијалог са циљем превазилажења тренутне политичке кризе у Црној Гори.

Она је на конференцији рекла је да је дијалог једини пут за рјешавање тренутне ситуације у држави. “Све снажније активности екстремних структура угрожавају суштину грађанског друштва. СДП на дјелима увијек показује оно што говори”, истакла је Вуксановић-Станковић. Она је нагласила да се испоставило да ова Влада нема ни “е” од експертске.

Потпредсједник СДП-а Бојан Зековић казао је да је наслијеђена политичка криза која додатно продубљена пријети колапсом система. “Упућујемо јавни позив за постизање консензуса. Неопходан је политички дијалог око избора носиоца судских функција. Ми до сада немамо ни симулацију дијалога на те теме”, казао је Зековић Сматра и да је неопходан договор око измјена изборног законодавства.

“Консензус је неопходан да се изађе из кризе, да се ријешимо подјела и да земља крене напријед. Држава је у таквом стању да не може да ријеши основне проблеме грађана. Дијалог је неопходно почети што прије на нивоу предсједника партија”, казао је Зековић. Борислав Бановић оцијенио је да је Црна Гора пред институционалном блокадом.

“Застале су ЕУ интеграције, протести су све чешћи, а линије раздвајања све ближе. Парламентарна већина је фокус ставила на зоне подјела, које смо имали и током претходнох мандата”, казао је Бановић. Зато, како каже, излазе са предлогом да пробуде политичку вољу, и да се кроз конструктиван дијалог дође до договора. “Нисмо издвојили ниједну партију из дијалога. Понуда је искрена и отворена и важи за све парламентарнд партије. Питање је колико су све партије заинтересоване за ту понуду”, каже Бановић.Додаје да не искључују ни Демократски фронт нити било кога другог, али и да их брине што одређене партије радикализују своје политичке позиције.

“Међутим, вјерујем да у тим партијама постоји разумијевање за ову ситуацију у којој се Црна Гора налази”, закључио је он.

Извор: ЦДМ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest