Посланик ДПС-а Душко Марковић предвиђа брзи крај владе

За демократски фронт мисли да је инструмент српске власти у реализацији стратешког циља који нам је и званична Србија понудила, а то је тзв. Српски свет, и каже да би било опасно да лидери ДФ-а уђу у владу.

Посланик ДПС-а Душко Марковић рекао је у интервјуу за Федералну Телевизију БиХ да очекује скорији пад владе и након тога ванредне изборе, а дотакао се и СПЦ, ДПС-а, наглашавајући и опасност од најављеног уласка у владу Мандића, Медојевића и Кнежевића. Каже да се морају бранити државни и национални интереси Црне Горе.

„Власт можда је просрпска, можда националистичка“, али „углавном није демократска и мислим да понајмање ради на успостављају демократских и европских вриједности које су потребне Црној Гори као држави, а наравно и њенин грађанима”, навео је Марковић.

Истиче да је нова власт заснована на одбрани српских, просрпских и вјерских интереса Српске православне цркве у Црној Гори.

Не сагледавајући „допринос“ предсједника Црне Горе, Мила Ђукановића, као и ДПС-а злочину у Сребреници, он сматра да то питање није смјело бити политичко већ цивилизацијско, и исказао „бојазан“ да ће Темељни уговор са СПЦ бити потписан „на штету“ државе.

“Темељни уговор је документ који потписује држава са једном вјерском заједницом. До сада, тај уговор се држи у тајности и затворен и онда настају различите врсте спекулација шта је у том Темељном уговору. Премијер Кривокапић се, као и увијек, односи недосљедно према том питању. Требали би имати Темељни уговор”, истиче Марковић, коме није било ни на крај памети да, својевремено, затражи на увид Уговоре које је држава потписивала са другим традиционалним вјерским заједницама.

На крају разговора рекао је да вјерује да би „проевропски блок, у случају да дође до ванредних избора, убједљиво освојио власт“. Подсјетимо да под „проевропским блоком“ сматра снаге које су сараднике фашиста издигли на ниво идола, покушале да отму светиње, пријетиле прогоном свештенства СПЦ и смишљено производиле дубоке подјеле међу грађанима.

извор: IN4S

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest