Медојевић: Ђукановићеве присталице које су биле уз њега док је имао власт га масовно у тишини напуштају!

илустрација

И поред подршке Криве Владе и енормног напора лобиста, који су имали неограничена финансијска средства на располагању, Ђукановић није успио да закаже састанак са Предсједником САД-а. Чак ни да се слика. Ни да му махне у пролазу, саопштио је предсједник Покрета за промјене Небојша Медојевић.

Како је истакао, Ђукановић и његов вишедеценијски посредник за односе са Русијом и руским олигарсима, дипломатама, бебвједносним службама Милан Роћен, није помогао.

 – Ђукановић се, изгледа, тешко мири да је постао сувишан терет за запад. Невјероватно је, да послије толико година власти, није схватио интервју бившег Амбасадора САД Вилијама Монтгомерија, намјерно дат у тачно изабраном тренутку и у изабраном медију. Ђукановић је био (са нагласком на прошло вријеме) савезник администрације САД крајем 90-их, када је моћ глобалне дубоке државе била на врхунцу и кад су САД биле једина и неприкосновена глобална сила. То је и врхунац геостратешке политике глобалне дубоке државе коју је одмах послије краја другог свјетског креирао чувено Вијеће  за иностране односе, под контролом и финансирањем Рокфелера и других “богова новца” – навео је Медојевић.

Према његовим ријечима, Ђукановић је био најбољи експонент нацистицке политике на Балкану од 1998 до 2020. Све му је било допуштено.

 – Пљачкање сопствене државе, шверц цигарета и кокаина, крађе на изборима, претварање Црне Горе у сигурну кућу за највеће свјетске криминалце и бјегунце од правде, прање новца, шверц оружја за ИСИС, трансакције са терористичким организацијама, срастање са руском мафијом, олигарсима и обавјештајним службама, прогон Демократског Фронта…- додао је он.

Медојевић наводи да Ђукановић као мастодонт не успијева да препозна те промјене и безуспјешно покушава да старим методама дјелује у новим драстично промјењеним условима.

 – И што више покушава постаје све смјешнији и тужнији. Његове присталице које су биле уз њега док је имао власт га масовно у тишини напуштају. Његови тајкуни који су се обогатили уз његову подршку, док је био на власти, нуде се, такође масовно и у тишини новој власти. Дипломате и лобисти који су се, док је био на власти, утркивали да се сусретну са њим (и то наплате) сада, опет масовно и у тишини, бјеже од њега. Ђукановић је сада безбједносни проблем и његова нарко и дуванска мафија (коју су исти они помагали и од њих узимали велики новац) постаје пријетња виталним националним интересима САД и УК – тврди он.

Медојевић напомиње да, као и сваки велики диктатор, није у стању да препозна промјене и осуђен је као и сваки мастодонт на политичко изумирање и нестајање.

 – Невјероватно је да Ђукановић није размишљао када је планирао представу на Цетињу да ће га барикаде, паљење гума и гађање полицајаца, коштати легитимисања њега и ДПС-а као есктремиста који се за своје политичке циљеве боре насиљем и које су спремне да насиљем спријече људе да мирно уживају своја вјерска права. Товари цигарета и кокаина падају јер су Ђукановић и ДПС сада предмет пажње безбједносних агенција као пријетње интересима западних земаља и пријетња стабилности региона. Чак ни ова слаба, несупјешна, неспособна и њему наклоњена Влада не може да спаси њега и ДПС од политичког краја. То више нијесу ствари политичких одлука. То је једноставно природни процес. Крај… – закључио је лидер ПзП-а.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest