Први пораз Србије на СП

youtube/printscreen

Убедљив пораз српске селекције у последњем колу прве фазе такмичења.

youtube/printscreen

Изабранице Уроша Брегара су после побједа над Пољском и Камеруном, синоћ убједљиво поражене од селекције Русије резултатом 32:22.

Без обзира на овај пораз, Србија се пласирала у другу фазу такмичења, гдје ће у новоформираној групи играти против Француске, Црне Горе и Словеније.

Србија је добро почела, али је услиједио црвени картон за Марију Петровић после тачно десет минута игре, при резултату 5:4 за Русију. Био је то прекршај у нападу, када је српска рукометашица лактом закачила противницу по лицу.

Ово искључење наизглед није уздрмало репрезентацију Србије која је и у наредним минутима била равноправан ривал, а поготком Стаменићеве повела је са 9:8 у 19. минуту игре.

Али, после тајм-аута Рускиње су заиграле боље, направиле серију 7:0 и повеле са 15:9 пред крај првог полувремена. Све више проблема имале су наше рукометашице у нападу у том дијелу игре, никако нису успијевале да нађу решење за чврсту одбрану Рускиња које су велику предност унијеле у друго полувреме.

Међутим, ту се серија Рускиња није завршила, почетком другог полувремена су повеле са 19:10 и тада је питање побједника практично било ријешено.

Тако је Русија у другу фазу такмичења пренијела максимална четири бода, а Србија два.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest