Срећко Црногорац за Радио Београд: Закон о слободи вјероисповијести први у новој Скупштини, већина жели Кривокапића за премијера

Црногорац није искључио могућност покушаја радикализације стања у друштву од стране Ђукановића, а све како би покушао да уведе ванредно стање.

Срећко Црногорац

Члан експертског тима Здравка Кривокапића, професор Срећко Црногорац, који је и учествовао у стварању Споразума нове владајуће коалиције у Црној Гори изјавио је да је сигуран да ће спорни Закон о слободи вјероисповијести бити први на дневном реду нове Скупштине.

„Он се у Споразуму није нашао зато што му ту није ни било мјесто“, оцјенио је Црногорац у разговору са Аном Томашевић, новинарком Радио Београда.

За носиоца листе „За будућност Црне Горе“ Здравка Кривокапића каже да је несумњиво лице побједе опозиције. На питање да ли је извјесно да ће Кривокапић бити будући премијер, Црногорац каже „видјећемо након преговора, али рекао бих да већина подржава такво рјешење“.

Срећко Црногорац сматра да је можда боље не орочавати трајање будуће Владе, с обзиром на то да су пред њом бројне опструкције. Оне могу бити и процедуралне јер је Мило Ђукановић предсједник земље и по уставним овлашћењима може да опструира и одуговлачи формирање Владе.

„Ми се у Влади надамо мањинским заједницама и да ће то де факто бити Влада националног јединства“, рекао је Црногорац за Радио Београд. Лично сматра да због „олује криза“ није заговорник Владе са ограниченим трајањем.

„Огроман је посао пред новом влашћу. Изненађени смо симплификацијом у регионалној штампи везане за недавно потписан Споразум. Коалиције су разнородне, сваки је договор, па и спољнополитички морао бити усаглашен“, каже Црногорац за Радио Београд и додаје да се Ђукановићев ДПС не мири са поразом и смјеном власти.

Не искључује могућност покушаја радикализације стања у друштву, како би покушао да уведе ванредно стање.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest