Абазовић: Најбоље би било да Ђукановић поденесе оставку, ако не да мандат Лекићу гласаћемо за његову смјену

Фото: Поглед

Посланици Грађанског покрета УРА гласаће за разрјешење предсједника Црне Горе Мила Ђукановића уколико не да мандат лидеру Демоса Миодрагу Лекићу, саопштио је премијер Црне Горе и лидер УРЕ Дритан Абазовић.

На питање АДРИА ТВ коресподента из Њујорка Бенедикта Лина како ће се ријешити деликатна политичка ситуација у нашој држави с обзиром да је предсједник Црне Горе одбио да да мандат новом мандатару, због чега су партије старе парламентарне већине поднијеле иницијативу за његову смјену, којој се и он придружио, Абазовић одговара:

„Полтичка ситуација у Црној Гори у овом тренутку јесте компликована. Ми сматрамо да предсједник Мило Ђукановић није обавио све обавезе које је имао Уставом и ми сада имамо двије инцијативе. Прва је да се скрати мандат Скупштини и ми ћемо 30. септембра гласати против тога. Дакле, парламнет ће наставити са радом. Видјећемо како ће се развијати ситуација после тога“, истакао је Абазовић.

Осврнуо се и на питање импичмента.

Што се тиче разрешења, ја не мислим да би би требало да паднемо под утицај Ђукановића, он нема већину од 30. августа 2020. и треба да схвати да више нема моћ. Наравно, биће предсједник док не будемо имали нове предсједничке изборе или се покрене процес разрешења. То је једна од солуција, да предсједник парламента преуземе одговорност. Видјећемо. Са моје тачке гледишта било би добро да Ђукановић поднесе оставку, да организујемо нове предсједничке изборе и изађемо из кризе“, закључио је Абазовић.

One thought on “Абазовић: Најбоље би било да Ђукановић поденесе оставку, ако не да мандат Лекићу гласаћемо за његову смјену

  1. TESKO CE SE CRNA GORA OSLOBODITI OD OVOG KARAKONĐZULE. ON JE UZEO SVE POLUGE SISZEMA, ZA NJEGA USTAV NE POSTOJI. BRUTALNO JE PRISVOJIO SVE I ISTICE DA JE DRZAVA C.G. UPRAVO ON. KOKA CUVA JAJA!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest