Абазовић: Да васкрсне Црна Гора, вјерујмо у правду, љубав и заједништво

Предсједник Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић честитао је данас свим православним вјерницима и свјештенству Васкрс у жељи да га прославе у здрављу, миру, благостању и у породичном окружењу.

Он је посебно захвалио православним вјерницима и свјештенству на разумном, хуманом и људском односу према ситуацији у којој се нашао цио свијет.

“Данас можда вјерници неће имати прилику да буду у својим храмовима а свјештенство неће моћи да се сусретне са својим народом, али и таква ограничења нијесу препрека да се дође до истинских вриједности православља – љубави, опраштања, мира, солидарности… У својим домовима са својим најближим нађите извор снаге и надахнућа за све дане пред нама”, поручио је Абазовић.

„Нека нам жртва на коју нас подсјећа овај велики хришћански празник укаже и на вјечне и непролазне људске врлине. Нека и Васкрс да допринос већем међусобном поштовању, толеранцији и уважавању, као основним вриједностима цијелог човјечанства“, навео је лидер покрета УРА.

У честитки се додаје и „да овај велики хришћански празник јасно показује да добро мора побиједити зло и да та чињеница увијек наново враћа вјеру у бољу будућност“.

„Јер, колико год тиранија и неправда у било ком времену и на било ком мјесту била јака, Васкрс нам враћа вјеру да другачије вриједности у завршници морају тријумфовати. Црна Гора, најљепша земља на свијету, се мора наново пробудити и показати свој пуни сјај без баласта прошлости. С том мишљу у здрављу и срећи прославите и овај празник – Срећан Васкрс!”, стоји на крају честитке Абазовића.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest