Абазовић: Тужилачки закони нису усмјерени против неког, али морамо отворити Пандорину кутију

У Црној Гори више нема концетрације моћи у једном човјеку и свако је важан на свој начин, али ако неко жели да Црну Гору држи као феуд то је јако неодговорно“, додао је он

Станковић, Меденица, Катнић (фото: Саво Прелевић)

Тужилачки закони нису усмјерени против неког појединачно, али ако сви имају петице а нико не показује резултате онда ту нешто није у реду, казао је данас на панел дискусији у ПР Центру потпредсједник Владе Дритан Абазовић.

„Тужилачки закони неће донијети револуцију, али донијеће нове вриједности и размишљања. У Црној Гори више нема концетрације моћи у једном човјеку и свако је важан на свој начин, али ако неко жели да Црну Гору држи као феуд то је јако неодговорно“, додао је он.

Абазовић је казао да је улазак Црне Горе у Европску унију за 2025. годину ако амбициозан план.

„Ипак, то не зависи од нас, него од борбе али радићемо само оно што је до нас. Наша земља треба да буде максимално посвећена ЕУ интеграцијама, а велики број грађана Црне Горе подржава чланство у ЕУ“,  додао је Абазовић.

Истакао је да је примјена закона била лоша.

„То је много једноставно и нема потребе за даљим објашњењима. Морамо радити ствари које су конкретне, морамо заштити буџет, морамо имати  сарадњу Владе и државног тужилаштва и судства, а тренутно то немамо. Недостаје дијалог, а имамо вд стање у многим институцијама како у тужилаштву, тако и у судству и Уставном суду. Процес ЕУ интеграција не треба да посматрамо као притисак Брисела, већ нешто што треба да то одрадимо. Морамо указати на препреке, а резултате морамо испоручити. Можемо отворити Пандорину кутију у владавини права, а то се не може десити тако што ћемо штитити људе који треба да одговарају“, поручио је Абазовић, пише Дан.

Према његовим ријечима, у новој Влади нема простора за манипулацију.

„Или имамо ЕУ која прича неистину или имамо варијантну да Тужилачки савјет жели да награди и дјелује по бабу и по стричевима“, закључио је Абазовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *