Адобов пројекат вештачке интелигенције претвара скице са папира или салвета у квалитетне 2Д дигиталне цртеже

Вријеме читања < 1 минут

Пише: Марија Шћекић Живојиновић

Фото: Адобе

Најновији Адобов истраживачки пројекат вештачке интелигенције претвара било који 2Д цртеж оловком у богато оцртани и осенчени дигитални цртеж високе резолуције.

Пратите нас на нашем Instagramи YouTube профилу


У питању је Project Sunshine, најновији Адобе-ов „Sneak“. Sneak су демонстрације истраживања и развоја, и нису спремни за продају као развијен програм, али ако корисници покажу да су заинтересовани, Адобе ће наставити развој на Sneak-овима и „дотерати“ их у софтвер.


Уз Sunshine, софтвер може аутоматски анализирати црно-белу скицу, а затим је трансформисати у векторску слику. (Векторске слике су дигитални цртежи, који се могу бесконачно зумирати без губљења на квалитету слике.) Ово је само по себи импресивно, али Sunshine иде корак даље тако што аутоматски боји вашу слику. Sunshine препознаје целине, попут зуба на слици изнад, и препознаје да целине морају бити исте боје. Када је слика обојена, Sunshine вам такође омогућава да додате сенке помоћу једноставног точкића где можете да подесите угао извора светлости. Ефекат претвара раван 2Д цртеж у богатије дело, сличније дубини коју добијате у стриповима и анимираним емисијама.


Ко би ово могао користити? Овај софтвер је користан како за креаторе стрипова тако и за графичке дизајнере.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest