АСК утврдила кршење Закона у случају два посланика ДПС-а али и директора “Чистоће”

Агенција за спречавање корупције утврдила је да је директор подгоричке “Чистоће” Андрија Чађеновић прекршио Закон о спречавању корупције, јер, између осталог, није пријавио куповину стана од 109 метара квадратних и три аутомобила.

Законом је прописано да је јавни функционер дужан да Агенцији достави и у имовинским картонима све приходе и имовину, а за оне који то не ураде прописана је новчана казна и до 2.000 еура. На њега се односи и обавеза да Агенцији, кроз посебан извјештај, пријави свако увећање имовине преко 5.000 еура.

Агенција је случај покенула на основу пријаве Дениса Хота.

У случају више редовних годишњих имовинских картона, Агенција је утврдила да директор подгоричке “Чистоће” пријавио куповину стана од 109 метара квадратних и свој аутомобила, два аутомобила своје супруге, кредит од 15.000 еура и све акције.

”Што се тиче непријављених возила истиче да ниједно није на име његове супруге, већ да су продата за ниске новчане износе, па зато и не подлијежу пријављивању и да за све то постоји овјерена документација код Министарства унутрашњих пслова”, наводи се у образложењу. Нема образложења за стан и за аутомобила који су његово влаништво.

Агенција је утврдила и да је посланица Демократске партије социјалиста Јованка Лаличић прекршила Закон јер није пријавила 100 еура које је добила од партије, као ни три комада оружја која се воде на њеног супруга и дио имовине на Цетињу.

Лаличић је казала да је 100 еура добила од ДПС-а као поклон за 8. март и да није знала да то мора да пријави.

”У односу на оружје које није пријављено, а води се на име супруга, именована је истакла да се ради о поклону поводом 40 година рада у служби МУП-а, те да је једини разлог непријављивања то што није знала да се исто требало пријавити”, наводи се у образложењу. Када је у питању непријављена имовина на Цетињу, казала је да је у питању омашка приликом попуњавања имовинског картона.

Агенција је утврдила и да је њен колега Абад Диздаревић прекршио Закон, јер није пријавио акције које посједују он и супруга, али и власништво над бјелопољским “Дентал артом”.

Посланик ДПС-а казао је да није знао да фирму треба пријавити на име супруге, а у односу на акције казао је да није знао да их посједује, али да ће их убудуће пријављивати.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest