Бивши одбор директора Плантажа „частио“ Верицу Мараш 299.000 евра за „решавање“ стамбеног питања

Доскорашњој извршној директорки компаније 13. Јул Плантаже Верици Мараш, пошло је за руком оно што никад никоме није. Њу је, вјеровали или не, Одбор дирекора Плантажа, на челу са Веселином Вукотићем, частио 299.000 евра да се стамбено обезбиједи

Одбор директора Плантажа на сједници 12 маја 2010. године донио је одлуку о додјели стамбених кадровских средстава.

Одлука има два члана. Први који гласи: Верици Мараш, извршном директору додјељују се кадровска средства у висини од 299.000 евра за рјешавање кадровског стамбеног питања. У другом члану се каже да одлука ступа на снагу даном доношења.

Као образложење за додјелу оволике своте новца, Одбор наводи сљедеће:

„Одбор директора је за опредјељење у доношењу ове одлуке, у основи имао улагање у квалитетног кључног менаџера фирме, уз оцјену да је извршни директор Верица Мараш као водећи корпоративни менаџер показала квалитетно вођење фирме са визијом будућег профитабилног пословања. Одбор је имао у виду, доношењем ове одлуке, да улажући кадровска средства, уједно мотивише даљи квалитетан и успјешан рад извршног директора, а у крајње овим путем улаже у профит, у бренд 13. Јул Плантаже“, пише у образложењу које потписује тадашњи предсједник Одбора директора Веселин Вукотић.

Према посљедњем извјештају о имовини достављеном 2021. године, Мараш је пријавила да има четири стана у свом власништву. Станови су од по 40, 45, 46 и 147 квадрата. Такође, посједује и гаражу од 12 квадрата.

Пријавила је да има чак три аута узета на лизинг – Пасат, Тигуан и Опел Антара.

Уз све ово Мараш је примала плату од 7.367 евра.

Посјећамо бивши чланови Одбора директора Плантажа Веселин Вукотић, Божидар Михаиловић, Ђорђе Рајковић, Сеад Шахман, Душко Перовић и Аница Хајдуковић ухапшени су недавно и сумњиче се да су несавјесним пословима оштетили компанију за вишемилионске износе.

Координатор Алтернативе Веско Пејак за АДРИУ је рекао раније да очекује и хапшење Верице Мараш која је по статуту предузећа потписивала све одлуке, па је она директно одговорна за доношење одлука на штету АД Плантажа.

Извор: Борба

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest