Božoviću produžen pritvor za još tri mjeseca

Foto: printscreen/rtcg

Vrhovni sud Crne Gore produžio je pritvor Milu Božoviću za još tri mjeseca, do 13. oktobra 2023. godine.

„Vijeće Vrhovnog suda u sastavu sutkinje Seke Piletić kao predsjednice vijeća i sudija Milenke Seke Žižić i Zorana Šćepanovića kao članova vijeća, produžilo je pritvor okrivljenom M.B. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 2 u vezi stavova 1 i 6 Krivičnog zakonika Crne Gore i tri krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 300 stav1 u vezu člana 23 sav 2 Krivičnog zakonika Crne Gore“, saopšteno je iz Vrhovnog suda.

Podsjećaju da je Božović pritvor određen Rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici 14. aprila 2023.godine. Rješenjem vijeća tog suda pritvor mu je produžen 01. juna 2023. godine, tako da po Rješenju Vrhovnog suda Crne Gore pritvor može trajati do 13. oktobra 2023.godine do 12:55 časova.

Božović je uhapšen 13. aprila, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, zbog optužbi da je stvorio kriminalnu organizaciju, a sumnjiče ga i da je učestvovao u najmanje tri transporta kokaina.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest