Царевић: Власт је формирана одавно, проблем имају само ловци на фотеље

“Проблем имају само ловци на фотеље. Они коју су љетос били испред сузаваца и шок бомби и сада су на првој линији фронта, а они који су се сакривали по ћошковима и вадили боловања сада цвиле за фотељама. Ништа то није необично, ово је Црна Гора”, додао је Царевић

Марко Бато Царевић

Предсједник будванске општине Марко Царевић саопштио је синоћ у изјави за Побједу да не постоји озбиљнијих проблема око формирања локалне власти и да је, што се њега тиче, власт формирана одавно.

“Власт је формирана одавно. Сад само цвиле ови што нијесу имали дигитрон у џепу и нијесу добили оно што су жељели”, рекао је Царевић Побједи.

Он тврди и да у Будви све функционише нормално и без проблема.

“Проблем имају само ловци на фотеље. Они коју су љетос били испред сузаваца и шок бомби и сада су на првој линији фронта, а они који су се сакривали по ћошковима и вадили боловања сада цвиле за фотељама. Ништа то није необично, ово је Црна Гора”, додао је Царевић.

Он каже и да као предсједник општине не учествује у састанцима који се воде око формирања власти на локалном нивоу, али да је на основу информација које добија оптимиста да ће договор ускоро бити постигнут.

“Некоме за договор треба недјељу дана, некоме мјесец, некоме три, некоме пола године, али и то је демократија. Свако може да ради шта мисли, али у суштини власт функционише. Није добро што је овакво стање, али није ни проблем јер све функционише како треба”, рекао је Царевић.

Поред Царевића, оптимисти поводом коначног формирања власти су и из локалне већине.

“Локална власт у Будви биће формирана у наредна три дана”, казао је Побједи предсједник Извршног одбора будванског огранка Праве Црне Горе Александар Саша Франета истичући и да о расписивању нових локалних избора „нема ни говора“.

“Никаквих проблема око формирања власти у Будви нема. Ми ускоро очекујемо позив од Нове српске демократије на разговоре и мислим да ћемо на том састанку све ријешити. Власт у Будви ће бити формирана у наредна три дана”, тврди Франета.

Он је и казао да су представници Праве Будве у понедјељак одржали састанак са представницима осталих партија на коме је договор око формирања власти приведен крају.

“У ова два-три дана ћемо све ријешити, будите сигурни. Власт ће бити формирана и нема говора о новим изборима”, тврди Франета.

Он истиче и да актуелни предсједник општине има апсолутну подршку будванског огранка Праве Црне Горе.

“На крају ће сви бити задовољни, јер Права Црна Гора нема интерес око фотеља. Наш интерес је једино да будванска власт буде квалитетна и поштена и да Будву врати на мјесто које јој припада”, казао је Франета.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *