DA LI JE ONA KLJUČ ISTRAGE? Još se traga za Podgoričankom koja je iskoristila svoju majku u aferi „Tunel“

Printscreen/TV Vijesti
Policija traga za Podgoričankom Kristinom Baćović, zbog sumnje da je dio kriminalne grupe koja je krala dokaze iz depoa Višeg suda, saznaju “Vijesti” iz više izvora. Prema istim informacijama, njoj se prije nekoliko dana izgubio svaki trag, a policija i tužilaštvo utvrđuju da li je zloupotrijebila i svoju majku, koja je upraviteljica sudske pisarnice. Baćović je identifikovana kao osoba koja je, koristeći falsifikovanu ličnu kartu, iznajmila stan u suterenu iz kog je prokopan tunel do depoa.

Operativni podaci policije govore da su vođe kavačkog kriminalnog klana organizovale kopanje podzemnog tunela, a inspektori i dalje utvrđuju šta im je bio glavni cilj.

Akcija je prema policijskim procjenama koštala više stotina hiljada eura, a policijska istraga zasad ide u nekoliko smjerova – jedan je i moguća veza tog klana sa nekim iz podgoričkog Višeg suda.

To, međutim, zasad nije potkrijepljeno dokazima da bi slučaj preuzelo Specijalno državno tužilaštvo od kolega iz podgoričkog Osnovnog državnog tužilaštva koje sada rukovodi predmetom.

Inspektori Odjeljenja bezbjednosti Podgorica juče su pokušavali da lociraju i uhapse Baćović koja je, kako se vjeruje, spona između zaposlenog u Višem sudu i rudara mafije, ali i da je bila veza između izvršilaca posla i njihovih pomagača iz Crne Gore “za kojima se nastavlja intenzivna potraga”.

Njen identitet utvrđen je u noći između četvrtka i petka, i to nakon što je na Televiziji Vijesti prikazana fotografija te osumnjičene.

Prethodno, policija i tužilaštvo identifikovali su izvođače radova na kopanju tunela od suterena zgrade u podgoričkoj Njegoševoj 12, do depoa Višeg suda.

To su, prema tvrdnjama istražitelja, učinili Veljko Marković (32), njegov stric Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32) iz Loznice.

(Vijesti)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest