Дамјановић „кличе“: Жиро-рачун патриоте се сакриле у „мишје рупе“ у страху од Милана Кнежевића; несојски однос према ЦГ

„Без обзира на несојски однос истакнутих културних стваралаца и лошу политику Министарства културе коју је водило у претходном периоду ми ћемо заједно са Црном Гором из ове борбе изаћи као побједници. Нећемо дозволити да нам културни идентитет уређује Српска православна црква и српски свет.“

Александар Дамјановић; слика екрана

Директор „патриотске“ Црногорске културне мреже (ЦКМ) са нескривеним „огорчрњем“ запитао је гдје су „истакнути“ културни ствараоци данас, када ке, по његовој оцјени, великосрпски национализам окупирао Црну Гору.

Држава им је, каже Дамјановић, подржавала пројекте, дала националне накнаде и додијелила тринајестојулске награде, а они су њој дали – ништа.

„Шта још држава треба да им да да би стали на њеном бранику?“, пита се Дамјановић, уз констатацију да су се након 30. августа и „великосрпске окупације“ Црне Горе сакрили „у мишју рупу“, од страха да их Милан Кнежевић „не прозове твитом и угрози њихове бенефиције“.

„Постоји само једна ријеч којом се они могу назвати а то је жиро рачун патриоте.

Без обзира на несојски однос истакнутих културних стваралаца и лошу политику Министарства културе коју је водило у претходном периоду ми ћемо заједно са Црном Гором из ове борбе изаћи као побједници.

Нећемо дозволити да нам културни идентитет уређује Српска православна црква и српски свет.“, кличе Дамјановић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *