Дејо Савићевић: Марадона је био мој идол, фудбалско чудовиште и човек из народа

Од Марадониних успеха, Савићевић је превасходно издвојио освајање Светског првенства у Мексику где је Армандо на својим леђима уз Валдана и Буручагу носио екипу то „богиње“

Сви спортски радници и колективи се са великом тугом опраштају од легендарног Дијега Арманда Марадоне, а колику моћ на терену и ван њега је имао Аргентинац испричао нам је други геније, Дејан Савићевић.

Савићевић је још у дресу Југославије на Светском првенству у Италији имао прилике да игра против Марадоне, а за Телеграф је објаснио шта је то аргентинску легенду одвајало од осталих.

  • Свет је након Пелеа видео нешто ново. Марадона је био фудбалско чудовисте. Дошао је из фамилије која је грцала у сиромаштву, био је човек из народа и веома је био близак њему. Та уникатност је давала свима неки осећај да није са ове планете. Од свих осталих га је одвајао стил игре, његова љубав према фудбалу, ту се врло лако схвата колико је он значио фудбалу – рекао је Савићевић.

Марадона је, по признању генија, био његов идол.

А, коме није? Био је идол мени и свима осталима у том периоду. Не могу рећи да сам фудбал волео због њега јер смо сви поједнако волели ту лопту, као он, као ја, као сви. Али, нема ко није пратио шта Марадона ради – навео је Савићевић.

Од Марадониних успеха, Савићевић је превасходно издвојио освајање Светског првенства у Мексику где је Армандо на својим леђима уз Валдана и Буручагу носио екипу то „богиње“.

Све те велике ствари су се гомилале, а народ га је само гурао степеницу по степеницу у легенду.

  • Јесте, чудо је постао. Он се борио за народ стално, а безмало пута је критиковао политичаре, поготово после своје каријере. Ваљда је то његов народ константно осећао и зато му се дају почасти које заслужује. Био је у души левичар, то можете да видите у филмовима о њему. Невероватна личност и невероватан фудбалер – нагласио је Савићевић.

Геније наводи да се видео са Марадоном у Катару и да су на маргинама ФИФА састанка попричали.

  • Био сам пре четири године у Катару, на неким састанцима ФИФА, срео сам се са њим. Причали смо о фудбал Бобан, он и ја. Није волео Блатера, волео је Инфантина. Туга заиста, памтиће се све што је икада урадио за фудбал – закључио је Савићевић.

Извор: Телеграф

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *