СТАНИШИЋ: ДА ЛИ У БУНИЛУ ЗБОГ ГУБИТКА ВЛАСТИ ИЛИ МОЖДА ЗБОГ ГУБИТКА МЈЕСТА ЗАМЈЕНИКА ПРЕДСЈЕДНИКА ДПС-а ОДЛАЗЕЋИ ВЕСЕЛИ ПРЕМИЈЕР ЈЕ ИЗРЕКАО НЕИСТИНУ ИЛИ НИЈЕ БИО УПУЋЕН У РАД СВОЈИХ МИНИСТАРА!!

Одлазећи премијер је у јучерашњем реаговању на саопштење Небојше Медојевића навео да није било разговора са ММФ-ом па да самим тим нема ни закљученог аранжмана са ММФ-ом. Да ли у бунилу због губитка власти или можда због губитка мјеста замјеника предсједника у Демократској партији социјалиста одлазећи весели премијер или је изрекао неистину или није био упућен у рад и активности својих министара.

Министар Радуновић  је саопштио 03. јуна 2020. године да је Министарство финансија, поред комуникације са ЕК, покенуло разговоре са већим бројем финансијских међународних институција, као што су Свјетска банка (СБ) и Међународни монетарни фонд (ММФ), у вези обезбјеђења кредитних средстава за финансирање повећане буџетске потрошње усљед санације посљедица пандемије коронавируса. Тако да долазимо до закључка да одлазећи премијер очито није знао шта његови министри раде и са ким преговарају.

Такође у саопштењу се наводи и “велики економски напредак“ који је Црна Гора постигла у мандату Владе Душка Марковића. О квалитету економске политике коју је водио Марковић најбоље говори процјена губитка прихода од ефеката короне на туризам министра Радуновића и Владе Црне Горе у јуну 2020. године која је  већ у том тренутку била неодржива. Тадашња процјена да ће губици бити мањи за 40%  су већ у том периоду били погажени. Небојша Медојевић је упозоравао да је већ тада било неопходно правити нови ребаланс буџета. Он је у јуну пројектовао да ће пад прихода од туризма бити око  90% што значи 1 милијарду еура мање, а да ће пад БДП бити око 20% и упозорио на погубност споразума са ММФ-ом.

Бобан Станишић- Боко Предсједник Мреже младих Покрета за промјене.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *