Delegacija CG učestvuje na sastanku o Regionalnim izazovima za sigurnost hrane u kriznim vremenima

Foto: Ustupljena fotografija

Na poziv ministra poljoprivrede Bugarske, g-dina Javora Gečeva (Yavor Gechev) delegacija Crne Gore na čelu sa državnim sekretarom Stevanom Gajevićem i načelnicima Mirsadom Spahićem i Milenom Vukotić, u Sofiji, učestvuje na sastanku na visokom nivou zemalja Balkana posvećenom temi  regionalnih izazova za sigurnost hrane u kriznim vremenima.

Sastanak okuplja delegacije iz cijelog regiona kako bi se razmijenila iskustva i podijelila najbolja praksa u prevazilaženju izazova u proizvodnji i snabdijevanju poljoprivrednim proizvodima.

Razmjena iskustava i otvorena saradnja zemalja regiona prepoznata je kao jedan od ključnih uslova za prevazilaženje problema u proizvodnji i snabdijevanju poljoprivrednim proizvodima koji su došli do izražaja tokom pandemije Covid 19, rata u Ukrajini i sve očiglednijih posljedica klimatskih promjena. Zemlje članice EU su ponudile pomoć u znanju i spremnost u odgovoru na krizne situacije. Tokom sastanka razmotriće se i mogućnosti za saradnju u oblastima inovacija i održivog razvoja u poljoprivredi

Tokom sastanka, delegacije će takođe razmotriti i mogućnosti za saradnju u oblastima inovacija i održivog razvoja poljoprivrede. Cilj ovog sastanka je dalja podrška regionalnim naporima u jačanju sigurnosti hrane i poboljšanju poljoprivredne proizvodnje u cijelom regionu.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest