ДФ: Да не би било забуне, став Демократског фронта о избору нове Владе подразумијева њено трајање до 2024. године

Вријеме читања < 1 минут

Подсјећања ради, наш политички савез је био пристао и на реконструкцију постојеће Владе коју је подржавало 38 посланика парламентарне већине, али три посланика УРЕ нису пристајали на такво решење. 

На крају тих разговора, добили смо у форми уцјене одговор да је најбоље да све остане како је било, иако смо се сви сложили на почетку разговора да је постојеће стање неодрживо.

И сада када имамо прилику да дођемо до поштеног договора, опет неко уцјењује. Другосрбијански таблоид Вести је од тренутка саопштавања наше платформе отпочео одвратну кампању против тог предлога како би дисциплиновали странку за коју процјењују да је њихова приватна својина. 

Нама је веома добро познато да то раде због вишедеценијских заједничких послова Прве и Друге фамилије. 

Наша платформа је поштен и људски искорак у правцу решавања тешке политичке кризе у којој се налази Црна Гора и нама из ДФ је природно да са постојећим партнерима дођемо до новог договора.

За нас је прихватљив недавни став предсједника Демоса, Миодрага Лекића, који је саопштио на последњем састанку представника парламентарне већине, да би само онај ко би имало одступио од коалиционог споразума, и поступао супротно постигнутом договору, једини одговарао за пад владе. 

Тада би такав политички субјект био јасно и јавно осуђен од стране свих других партнера да је крајње неодговоран и не би имао било какву политичку будућност.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest