Директорка АСК-а: Законито сам одлучила да не дозвољавам увид у документа афере „Коверта“

„Према свима се Закон о спречавању корупције и остали закони из надлежности АСК примјењују неселективно, без разлике, а тако ће и остати“, поручује Перовић

фото: Милош Рудовић

Директорка Агенције за спречавање корупције (АСК) Јелена Перовић казала је да откад је у јулу именована на ту функцију ниједан јавни функционер није ослобођен одговорности на основу чланства у некој политичкој партији, нити по било ком другом критеријуму.

Перовић тврди да не постоји политички утицај на рад АСК-а, те да то доказује и доказиваће неселективношћу и чувањем јавног интереса.

„Према свима се Закон о спречавању корупције и остали закони из надлежности АСК примјењују неселективно, без разлике, а тако ће и остати“, поручује Перовић у изјави за Дан.

Коментаришући евентуалне поступке против највиших функционера бивше власти, Перовић каже да је свака иницијатива против њих поднијета Агенцији послужила као основ за покретање поступака по службеној дужности.

„У тим предметима су донијете одлуке или су они у фази испитног поступка, а одлуке ће бити донесене чим се за то стекну законски услови. Агенција провјерава податке везане за имовинусвих јавних функционера, па и оних који обављају највише функције“, тврди Перовић.

Говорећи о оптужбама да је забранила увид у документацију о контроли ДПС-а у случају афере „Коверта“ упркос пресуди Управног суда, Перовић истиче да себе не доживљава оптуженом да је забранила увид у документацију о контроли ДПС-а у том случају.

„Сматрам да сам као директорица Агенције донијела закониту одлуку да доказе које смо прослиједили Специјалном државном тужилаштву ради вођења кривичног поступка не можемо достављати никоме. За те информације заинтересовани се могу обратити СДТ-у. Уосталом, пресуда Управног суда није ни указивала на могућност да АСК достави те податке, већ да спроведе нови поступак и донесе нову одлуку. То је Агенција и урадила, доследно се држећи и одлуке суда и закона“, изјавила је Перовић.

One thought on “Директорка АСК-а: Законито сам одлучила да не дозвољавам увид у документа афере „Коверта“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *