DJEČAK (3) UBIO BRATA MAMINIM PIŠTOLJEM (2): Majka ispričala policiji kako se dogodila nezapamćena tragedija!

Foto: Jutjib printskrin/ABC 7 Chicago
Dječak (3) pronašao je pištolj u tašni majke i slučajno upucao brata (2), smrtno ga ranivši, saopštila je policija Garija, grada u američkoj saveznoj državi Indijana.

Policajci su poslati u lokalnu bolnicu u petak uveče zbog dvogodišnje žrtve vatrenog oružja, prenosi „Associated Press“.

Djetetova majka rekla je tamošnjim policajcima da je njen trogodišnji sin pronašao pištolju njenoj torbici nakon što je izašla iz spavaće sobe, te je slučajno upucao svog mlađeg brata, koji je kasnije preminuo od povreda.

Radna grupa za ubistva tužilaštva okruga Lejk istražuje pucnjavu koja se dogodila u kući u Gariju.

– Sprovodimo kriminalističku istragu, a zatim ćemo to prezentovati tužiocu okruga Lejk, koji donosi odluku da li se radi o nemaru ili nesrećnom slučaju – najavio je zapovjednik policije Garija Sem Roberts za WLS-TV.

Gradonačelnik Džerom A. Prins i šef policije Garija Entoni Titus naglasili su da je važno da odrasli preduzmu mjere kako bi ispravno osigurali vatreno oružje i druge naprave koje bi mogle „da postanu oružje u rukama nevine djece“.

Posebno su apelovali na korišćenje kutija za oružje ili brava za oružje za osiguranje vatrenog oružja.

– Naša srca i molitve idu uz voljene osobe dvogodišnjeg djeteta koje je tako tragično oduzeto iz naše zajednice – poručili su u zajedničkoj izjavi.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest