Đurović sazvala sjednicu, Milatović u subotu u 12 sati polaže zakletvu

Foto: Jutjub printskrin/MediaBiro
Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović sazvala je za subotu u 12 sati sjednicu na kojoj će novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović položiti zakletvu i stupiti na dužnost.

Kako je saopšteno iz Skupštine Crne Gore, predsjednik polaže zakletvu na dan kada ističe mandat njegovom prethodniku, a ceremonija inauguracije biće održana u Skupštini Crne Gore.

„Nakon što predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović otvori sjednicu uslijediće intoniranje himne, nakon čega će novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović položiti zakletvu i održati inauguracioni govor, čime će biti označeno njegovo stupanje na dužnost predsjednika Crne Gore. Po završetku sjednice, uslijediće ceremonija svečanog vojnog pozdrava na platou ispred Skupštine Crne Gore. Po protokolu, u 17.30 časova u vili „Gorica“ počeće koktel koji priređuje predsjednik Crne Gore sa suprugom“, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da se Ustavom Crne Gore, donijetim 22. oktobra 2007. godine, predsjednik Crne Gore bira na period od pet godina, putem neposrednih izbora.

„Od obnove nezavisnosti, 21. maja 2006. godine, funkciju predsjednika Crne Gore obavljao je Filip Vujanović, koji je bio izabran na predsjedničkim izborima održanim 2008. i 2013. godine i Milo Đukanović, izabran na predsjedničkim izborima 2018. godine“, podsjećaju iz Skupštine.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest