ДНП: ИЗЈАВА ЗА ЈАВНОСТ ВЛАДИСЛАВА БОЈОВИЋА

Вријеме читања 2 минута

ЧЛАНА ПРЕДСЈЕДНИШТВА ДЕМОКРАТСКЕ НАРОДНЕ ПАРТИЈЕ И ФУНКЦИОНЕРА ДФ-а

(5. јун 2020.)

Јавни дуг ЦГ преко 82% БДП-а, а није отворено ниједно радно мјесто у производњи

По признању надлежних државних институција, јавни дуг Црне Горе нарастао је на преко 82% БДП-а, а државном буџету недостаје скоро 900 милиона евра.Истовремено, свједоци смо да већ годинама није отворена нити једна фабрика,нити један озбиљан производни погон, па самим тим нијеотворено нити једно ново радно мјесто у сектору производње. Црна Горагодишње увози робе у вриједности одпреко 2 милијардиевра и то углавном оне робе коју би могла сама да произведе, док извози 10 пута мање и то доминантно сировину.

Док, на примјер, у Србију и друге европске државе долазе инвестиције, и компаније које покрећу производњу и запошљавају раднике, у Црну Гору долази искључиво сумњиви, или криминални капитал, којим се за интерес појединаца купују природна богатства Црне Горе, а мањим дијелом и осиромашени гласачи пред изборе.

Док огроман број грађана Црне Горе нема никакав, а камоли одржив и добро плаћен посао,тајкуни блиски власти, и највиши функционери власти, се на рачун увоза, шверца и распродаје природног богатства енормно богате и постају мултимилионери.

У таквој ситуацији криминализовани врх режима је одлучан и на путу да угаси и туристичку сезону користећи тзв. НКТ као партијски сервис, или политичко тијело, показујући још једном потпуно одсуство осјећаја и заинтересованости за живот и економски положај огромне већине грађана.

Црна Гора је, нажалост, једина држава у Европи и свијету у којој криминалци имају своју државу. Да је Црна Гора слободна, а не приватна држава уске групе појединаца, њени грађани би могли да живе богато са свим својим разликама.

Штавише, умјесто да се суочи са драматично тешком економском ситуацијом, и да се посвети отварању нових радних мјеста у привреди, врх власти, огрезао у криминалу и корупцији, продубљује националне подјеле, производи нестабилност, прогања вјековну и државотворну СПЦ, са крајњим циљем да угаси православље у ЦрнојГори.

Истовремено, литије су показале да је велики број досадашњих гласача ове власти постао свјестан да је врх режима и њих годинама варао, и да је власт коришћена само за богаћење уске групе појединаца. Дакле, преварени су и они у опозицији, али и многи од оних који су припадали овој власти, или су је подржавали.

У овој чињеници крије се кључни разлог зашто криминалци у врху власти не дозвољавају наставак литија, и зашто држе затвореном границу са Србијом, док штету искључиво трпе грађани и економија Црне Горе. Једино рјешење за спас економије и опоравак привреде Црне Горе лежи управо у томе да се она као држава економски отвори, економски сарађује и инфраструктурно повеже са државом Србијом, и са свим другим државама које улажу у подизање производње и извоза, како би коначно покренула сопствену привреду и отворила нова радна мјеста. Јасно је да са овом влашћу, која је опредијељена да одржава неразуман и штеточински, непријатељски став према Србији и Србима, то није могуће, и да ће са овом влашћу економска криза бити све већа и већа. Због тога ова власт заслужује да буде смијењена и од оних бирача који су је до сада подржавали, без обзира на то како се они национално изјашњавали.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest