Извршни директор Монтенегроерлајнса: Не можемо да замислимо да опстанемо без линије са Београдом

Монтенегро ерлајнз авион фокер

Извршни директор Монтенегроерлајнса (МА) Властимир Ристић рекао је да национална авиокомпанија трпи изузетно велику штету због забране слијетања на београдски аеродром „Никола Тесла“, јер је у питању регионално најбоља линија, за коју увијек постоји велико интересовање путника.

„Још увијек жељно ишчекујемо информације о томе када ће авиони МА моћи поново да слијећу на београдски аеродром. Наше интересовање и интересовање путника је велико. То су традиционалне везе, пословне везе, студенти, здравствене услуге. Ми смо вишезначно повезано“, рекао је Ристић у Јутарњем програму Телевизије Црне Горе (ТВЦГ), наводећи да је МА спреман да обнови линије чим се ријеши то питање.

Забрана слијетања је изузетно тешка одлука, јер је у питању не само наша, већ регионално најбоља линија.

„Сумарно посматрано, то је најбоља линија. Не можемо да замислимо да опстанемо без те линије. То је линија која има генератор тражње, ту имамо увијек велико интересовање, итекако је битна за нашу туристичку привреде развој. И ми трпимо изузетно велику штету због тога“, казао је Ристић.

Ковид 19 има разарајуће посљедице по авиоиндустрију, каже Ристић.

„Нама, рецимо, у МА, имамо обавезе које се тичу лизинг рата авиона, кредита, то су обавезе које не можемо да избјегнемо. Постоје одређени минимуми у летачкој оперативи, колико морају да лете наше летачке посаде. Свако пробијање тих термина може да изазове касније проблеме у обуци“, појаснио је Ристић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest