ДНП: Нећемо дозволити коришћење имена Милана Кнежевића у кадровским обрачунима

Вријеме читања 2 минута

Демократска народна партија (ДНП) обратила се јавности саопштењем, поводом, информација, које су појављују у медијима, а односе се на наводну улогу ДФ-а, и једног од његових лидера, Милана Кнежевића, у избору предсједника Синдикалне организације „13. јул Плантаже“.

Њихово саопштење преносимо у цијелости:

Foto: Skupština

„Поводом све учесталијих тенденциозних и, прије свега, лажних информација, које су појављују у медијима, а односе се на наводну улогу ДФ-а, и једног од његових лидера, Милана Кнежевића, у избору предсједника Синдикалне организације „13 јул Плантаже“, саопштавамо сљедеће:

Поводом све учесталијих тенденциозних и, прије свега, лажних информација, које су појављују у медијима, а односе се на наводну улогу ДФ-а, и једног од његових лидера, Милана Кнежевића, у избору предсједника Синдикалне организације „13 јул Плантаже“, саопштавамо сљедеће:

Предсједник ДНП ЦГ ниједном својом активношћу није, нити ће утицати на одлуке Одбора директора, менаџмента и синдикалног руководства.
Такође, Милан Кнежевић није утицао, нити одлучивао ко ће бити чланови Одбора директора, ко ће бити у менаџменту, а ко у синдикалном руководству „Плантажа“. Зато позивамо све људе из ових структура у „13 јул Плантаже“ да изнесу један једини доказ о мијешању лидера ДНП-а у било који процес у овом систему. А пошто не постоји ниједан аргумент за Кнежевићево помињање у кулоарима и медијским спекулацијама, обавјештавамо јавност да ће предсједник ДНП ЦГ, за свако помињање његовог имена у овом контексту, сатисфакцију потражити на суду. „13 јул Плантаже“ нијесу власништво ни Милана Кнежевића, ни ДФ-а, а његов став је већ одавно познат: да сви, који су, евентуално, у претходном, и овом периоду, злоупотријебили службени положај, и нанијели штету „Плантажама“, треба да одговарају пред надлежним правосудним институцијама. Коришћење имена Милана Кнежевића у кадровским обрачунима у „13 јул Плантаже“ нећемо никоме дозволити, јер нити је он управљао „Плантажама“ у претходном, нити то чини у актуелном периоду.
Зато још једном позивамо све, који другачије мисле, да изнесу доказе о непримјереном мијешању лидера ДНП-а у избор синдикалног или било ког другог руководства, али и да истовремено поднесу кривичне пријаве СДТ-у против свих управљачких и синдикалних структура, које су уништиле и девастирале „Плантаже“ током свих ових година. А ако се испостави да се Милан Кнежевић налази међу одговорнима због тренутне ситуације у „Плантажама“, он ће са задовољством прихватити кривичноправну одговорност. Али, ако га међу одговорнима нема, а ми у ДНП ЦГ тврдимо да је управо тако, онда они, који га лажно оптужују због сопствених интереса, такође треба да прихвате кривичноправну одговорност у складу са законима ове државе.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest