DOBROSAVLJEVIĆ: Srpski politički predstavnici ne smiju pristati na ponižavajući položaj

Foto: Jutjub printskrin/ Тања

Hapšenje i pritvor gradonačelnika Budve Mila Božovića isključivo ocjenjujem kao sredstvo političkog pritiska na srpske političare u Crnoj Gori. Ne zaboravite da se hapšenje dogodilo između predsjedničkih i parlamentarnih izbora i služilo je kompromitaciji političke opcije kojoj je Božović pripadao, rekao je za televiziju Adria politički analitičar Vladimir Dobrosavljević.

„Beskrupulozna činjenica je da je gradonačelnik Budve četiri mjeseca u pritvoru, navodno da ne bi uticao na svjedoke, a da niko nije vidio bilo kakvu validnu optužnicu, dok od njegovih advokata saznajemo da se optužnica mijenja iz nedjelje u nedjelju“, ističe Dobrosavljević.

On je ocijenio da iza svega ovoga ne stoji nikakva borba sa organizovanim kriminalom,, narko kartelima, visokom korupcijom, uticajem narko kartela na određene političke strukture „nego je to isključivo jedna vrsta poruke određenih centara moći prema srpskim političkim predstavnicima u Crnoj Gori“.

„Ovome ide u prilog i ono što se desilo drugom gradonačelniku iz srpske identitetske zajednice Marku Kovačeviću, gdje je pokušana njegova diskreditacija zbog načina na koji on drži ruke ili prste za vrijeme intoniranja himne. Iza toga ne stoji bilo kakva zdravorazumska logika, niti bilo kakav zakonski prekršaj, već isključiva i jasna tendencija i namjera da se najugledniji srpski političari u Crnoj Gori na svaki način diskredituju i učine što manje konkurentnim za participaciju u izvršnoj vlasti, što očigledno određeni centri moći žele da spriječe“, naglasio je Dobrosavljević.

Legitimni srpski politički predstavnici bi, a to Koalicija Za budućnost Crne Gore svakako jeste na osnovu izbornih rezultata, trebalo da dobiju povjerenje i mogućnost da participiraju u vlasti koliko su im građani dali povjerenja, smatra Dobrosavljević i dodaje da srpski politički predstavnici ne smiju pristati na ponižavajući položaj da udovoljavaju drugima više nego što su njihovi izborni rezultati.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest