Додик: Нема тих санкција које ће спријечити достојанство слободног Србина

Српски члан Предсједништва БиХ и лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је Срни да нема тих санкција које ће спријечити достојанство слободног Србина које захтијева да нација којој припада буде слободна, своја на своме у праведно уређеној заједници, али не на штету било којег народа.

На питање Срне да прокоментарише изјаву Бакира Изетбеговића у којој призива, како каже, ефикасније санкције против њега, Додик је рекао да је призивање санкција од предсједника распале СДА уствари само још један доказ да политички представници муслимани не желе дијалог нити било какав договор, већ унитарну муслиманску државу у БиХ.

– Не знам какве он санкције мени прижељкује и за шта, нити ме занима, али вјерујем да му је главни проблем што ми је народ на изборима дао највеће повјерење. На његову жалост, нисам подобан Србин и његов саговорник у стварању муслиманске државе, нити радим по диктату западно-бошњачке коалиције, већ сам легитимни представник српског народа који се бори за поштивање Дејтонског мировног споразума и Устава – истакао је Додик.

Он је поручио да док је њега и СНСД-а никада неће издати интересе српског народа и Републике Српске која је настала у миру, очувана у рату и призната у Дејтону.

– Ја се борим за поштивање Устава и онога што је потписано у Дејтону, а не за БиХ у којој ће два народа бити мајоризована од трећег – муслиманског. БиХ је састављена од два равноправна ентитета и три конститутивна народа и ако због поштовања те чињенице Бакир Изетбеговић призива мени санкције то говори о њему и какву БиХ жели, а не о мени – констатовао је Додик, преноси РТРС.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest