DOK SE NE POKAJU: Po blagoslovu vladike Metodija pripadnici grupacije Miraša Dedeića izopšteni iz SPC (FOTO)

Foto: Jutjub printskrin/ Mali Alek vesti

Po blagoslovu vladike Metodija pripadnici grupacije Miraša Dedeića iz Banjana i Oputne rudine izopšteni iz Srpske prsvoslsvne crkve.

-Neprijatno iznenađeni i ujedno ožalošćeni nemilim događajem koji se desio ovih dana u parohiji banjansko-rudinskoj, a u kojem su učešće uzeli i neki naši parohijani, u do sada nepoznatoj organizaciji koja sebe naziva „Crnogorske patriote Banjana i Oputnih Rudina“ koja je „blagoslovena“ toga dana od lica koje sebe lažno predstavlja episkopom nepriznate tzv. „CPC“, prenosimo blagoslov nama nadležnog episkopa g. Metodija da naši, od sada bivši parohijani, nemaju više pravo na Svete Tajne Crkve Pravoslavne i vršenje bilo kojih obreda od strane naše Svete Crkve dok se ne pokaju.

Moleći se Gospodu za njih da se vrate svojoj majci Pravoslavnoj Crkvi, navodi se u saopštenju paroha banjansko-rudinskog protojereja Radenka Koprivice.

Dan ranije, prije uobičajene i tradicionalne proslave obiljeežavanja bitke na Vučjem dolu, ispred spomenika poginulim junacima, okupili su se crnogorski nacionalnosti uz podršku tzv.“CPC“ sa Cetinja. Među njima malobrojnima našli su se i rijetki meštani Banjana i Oputne Rudine.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest