ДОКТОР НЕСТОРОВИЋ СЕ КОНАЧНО ОГЛАСИО И ОПЕТ ШОКИРАО: ‘Маске не штите од короне’!

Foto: Youtube/printscreen

Фото: Yоутубе/принтсцреен

Професор Бранимир Несторовић дуго се није оглашавао у јавности али је сада новом објавом на друштвеним мрежама поново изазвао полемике.

Несторовић је, позивајући се на истраживање Центра за контролу и превенцију болести (ЦДЦ), који је национални Институт за јавно здравље САД (пандан „Батута“ код нас), обелоданио свој став да сматра како је ношење маски непотребно у сузбијању ширења коронавируса?!

– Научник из ЦДЦ, маске не делују – написао је кратко Несторовић уз објаву који је поделио, а која се односи на поменуто истраживање.

Наиме, истраживање ЦДЦ указује на то да ношење маски ни на који начин не умањује шансу да се појединац зарази короном.

 – Студија ЦДЦ, која је анкетирала симптоматске пацијенте са Ковидом-19, открила је да је 70,6% испитаника изјавило да „увек“ носи маску, док додатних 14,4% каже да „често“ носи маску. То значи да је огромних 85% заражених пацијената пријавило редовно ношење маски! Само 3,9% заражених рекло је да „никада“ не носи покривач за лице – наводи се у тексту на који се позвао и сам др Несторовић.

Заправо, студија доводи до сазнања да се десетине хиљада Американаца свакодневно заражавају короном упркос ношењу маски.

Оно што треба напоменути јесте да је поменута студија у директној супротности са тврдњама о маскама које је изнео директор ЦДЦ-а Роберт Редфилд, који је на недавној конференцији тврдио да је платнена маска сигурнија заштита од коронавируса него вакцина.

(Глас јавности/Ало)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial