DONACIJA: Prečišćivači vazduha za škole i vrtiće u Pljevljima

Foto: Youtube printscreen/Philips Srbija

Imajući u vidu ekstremno zagađenje vazduha u Pljevljima, predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja Dušan Janjušević doniraće aparate za prečišćavanje vazduha jedinicama vrtića „Eko bajka“, osnovnim školama „Boško Buha“, „Ristan Pavlović“, Salko Aljković“, gimnaziji „Tanasije Pejatović“, Srednjoj stručnoj školi, JU „Zračak nade“, Domu za stare i dječjem odjeljenju Opšte bolnice. Isporuka aparata očekuje se u narednih nekoliko dana.

„Kao društveno odgovorna kompanija, Rudnik uglja se priključuje korisnim i urgentnim akcijama u cilju zaštite nejranjivijih kategirija stanovništva. Uvjeren sam da će prečišćivači vazduha u vremenu kada je naš grad na listi najzagađenijih na svijetu, dati doprinos zaštiti prevashodno djece od uticaja zagađujućih materija iz vazduha“, saopštio je Janjušević.

Poručio je da je vrijeme za širu društvenu akciju svih aktera kako se ova godina nikada više ne bi ponavljala.

„Kotlarnice i individualna ložišta koja su izvor zagađenja moraju imati alternativu. Jasno je da su ovo kratkoročne mjere koje ne rješavaju problem zagađenosti, ali predstavljaju male pomake kao odgovor na povremene ekstremne ekološke probleme“, rekao je Janjušević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest