Fidelity consulting: Монтенегро Ерлајнс остварио најгори пословни резултат у историји националног авиопревозника

Вријеме читања 2 минута

Како је могуће да је ова компанија имала губитак од 7,9 милиона евра и то након уплате 5,5 милиона евра од стране државе која се књижи као приход? Без ове уплате од 5,5 милиона евра државне помоћи, губитак МА износио би невјеројатно огромних 13,4 милиона евра.

„Montenegro airlines“

Извор: ИН4С

Да ли компанија Montenegro Airlines, која је у претходној рекордној години за Црну Гору остварила један од најгорих пословних резултата у својој историји, има право да тражи додатни један евро од државе у години у којој државном буџету фали 400 милиона евра, питају из консултантске компаније Fidelity consulting.

„2019. година је била најбоља година за црногорски туризам, у Црну Гору је дошао највећи број иностраних туриста икад, остварен је импозантан раст БДП, имали смо рекордне инвестиције; све је некако у неком статистичком рекорду, зар не, наводи Fidelity consulting.

Шта се догађа, додају они, када се спустимо са статистичких облака на реалну земљу?

Рецимо, Montenegro Airlines нам у летећем заносу каже да су у 2019. години остварили рекордне комерцијалне резултате. Само не помињу да су поново добили 5,5 милиона евра од државе, упркос томе што је та помоћ некако слатко – незаконита. Како је могуће да је ова компанија имала губитак од 7,9 милиона евра и то након уплате 5,5 милиона евра од стране државе која се књижи као приход? Без ове уплате од 5,5 милиона евра државне помоћи, губитак МА износио би невјеројатно огромних 13,4 милиона евра, појашњава Fidelity consulting.

Врло прецизно: Губитак Montenegro Airlines без државне помоћи од чак 13,4 милиона евра један је од најгорих пословних резултата икада у историји националног авио превозника.

„А сад поново прочитајте први пасус и запитајте се: како је могуће да се у години рекорда забиљежи рекордни минус једне државне компаније која остварује рекордне комерцијалне резултате? Да ли компанија, која је у претходној рекордној години за Црну Гору остварила један од најгорих пословних резултата у својој историји, има право да тражи додатни један евро од државе у години у којој државном буџету фали 400 милиона евра, закључују.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest