Француски посланик брани Србе у БиХ: Наши историјски пријатељи не смију бити жртва неправедне политике!

Француски посланик истакао је и да је Србија одувијек била историјски пријатељ и савезник, као и да се не смије допустити да Срби поново буду жртве неправедне и неуравнотежене политике

Француски посланик у парламенту Европске уније, Тиери Маријани, критиковао је антисрпску политику у Босни и Херцеговини која се спроводи под покровитељством Европске уније и Саједињених Америчких Држава.

Како је Маријани истакао, санкције против председавајућег Председништва Босне и Херцеговине, Милорада Додика, које су више пута најављиване од стране западних центара моћи – ничему не би водиле.

Маријани такође оптужује Европску унију и Сједињене Америчке Државе због прећутног става који постоји према албанском премијеру Едију Рами, као и Аљбину Куртију, а који се огледа у недостатку адекватних, или било каквих, реакција запада на њихове спорне изјаве и поступке, којима се крше чак и договори постигнути под патронатом Европске уније и Вашингтона.

Француски посланик истакао је и да је Србија одувек била историјски пријатељ и савезник, као и да се не сме допустити да Срби поново буду жртве неправедне и неуравнотежене политике.

Подсетимо Тиери Маријани је члан десничарске странке Марин Ле Пен, којој је приступио пре неколико година. Маријани је био министар задужен за саобраћај у оквиру министарства екологије, одрживог развоја, саобраћаја и становања од 2010. до 2012. године, са звањем државног секретара до 2011.

Српској јавности Маријани је познат по отвореном ставу према нашем народу и најважнијим националним питањима, попут Косова и Метохије, и слободним иступањима у којима неретко брани и подржава српску страну.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest