Глупост дана; ДПС: Двије године је од почетка пропадања наше државе, зато што хитније на изборима треба смијенити најгору власт у историји Црне Горе

Foto: DPS

Двије године од парламентарних избора на којима је промијењена власт у Црној Гори, период је потпуног мрака и суноврата наше државе. Они који су били деценијски губитници, када су послије дугогодишње чежње за функцијама, засјели у фотеље, показали су да баш ништа не знају и не умију, сем да упропасте, униште, разоре оно што је деценијама стварано, саопштено је из Демократске партије социјалиста ДПС.

“Како данас, након двије године пропадања, карикатурално звучи заглушујућа “упитаност” оних који су добили прилику 30. августа: А шта је то ДПС урадила током својих мандата? Одговор је: Све. И све смо то радили, не уз вашу помоћ, него упркос вама и вашој деструкцији. Од увођења вишестраначја, одбране мира и мултиетничког склада, минималног страдања током НАТО интервенције у СРЈ, до успостављања економске одрживости, обнове независности, чланства у НАТО и реализације најкрупнијих инвестиционих пројеката у историји Црне Горе. То је наш политички капитал, а погледајте данас какав је ваш?!”, наводи се у саопштењу ДПС-а.

Свједочили смо, додају, за ове двије године најгорем вођењу државе које је од тог 30. августа 2020. постала својеврсна политичка легитимација неспособности, бахатости, незнања, корумпираности вајних “ослободилаца”.

“До недавно Црна Гора је била примјер функционалне државе на Балкану. Данас су све њене институције паралисане. У ове двије године оборени су готово сви неславни рекорди: у висини стопе незапослености и то још од обнове независности, у фрапантном порасту цијена, у невјероватно високој инфлацији, у броју изгубљених живота у борби против епидемије, у систематском уништењу свих сегмената ове државе и друштва: од економије, преко привреде, до културе, просвјете и науке”, истичу у ДПС-у.

Из те партије кажу да су грађани су свједочили тајним задуживањима, што је резултирало финансијским сломом државе.

“Емитивне туристичке дестинације претворене су у вашаришта; поједина државна предузећа некада привредни гиганти доведени су до ивице банкрота; угашена су многа успјешна предузећа; успјешни инвеститори отјерани су из Црне Горе; државна управа разорена је пребукирањем и запошљавањем нестручног кадра, углавном партијских ухљеба, рођака и пријатеља “ослободилаца”. Образовни систем је остао без стратегије развоја, са нестручним, политички подобним кадром; безбједносни систем подређен и у функцији неких других држава и структура; правосуђе и здравство су на кољенима, док нас повампирени великосрпски национализам враћа у деведесете године распада Југославије”, напомињу у ДПС-у.

Истичу да слуганством туђим интересима и занемаривањем црногорских, двије владе угрозиле су европски пут и на најгрубљи начин пољуљали вриједносне темеље које су деценијама уназад изграђивале генерације и генерације наших предака.

“Нажалост, највеће жртве ове незнавене али и злонамјерне власти су грађани. “Ослободиоци” које су и наши међународни партнери дочекали као “дашак промјена”, показали су у ове двије године како у рекордном року једну стабилну и просперитетну државу, довести до ивице понора. Ипак, главни проблем политичким круговима изван Црне Горе и њиховим послушницима у Црној Гори је тај што се Црна Гора није предала. Нити ће”, поручују из ДПС-а.

Свакоме добронамјерном, кажу у ДПС-у, је јасно да након овог лошег експеримента, што хитније треба договорити припрему ванредних парламентарних избора на којима би Црна Гора добила европску владу која ће бити гарант даље стабилности и напретка државе.

“И што је најважније – бољег квалитета живота свих грађана. Црна Гора нема више времена за губљење. Незнавени аматери, неспособни, злонамјерни калкуланти, умишљени и недовршени владари, спремни да служе свима сем интересу своје државе, прецизније, најгора власт коју је Црна Гора икад имала, мора да што прије оде у прошлост. Сасвим смо увјерени да ће се то догодити на предстојећим изборима, који треба да буду својеврсни референдум против лоше власти која је за двије године Црну Гору уназадила за деценије”, закључују ДПС-у.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest