HAOS U AMERICI! Bajden naredio da se odmah stupi u direktan kontakt sa Rusijom!

Foto: YouTube/Printscreen
Američki predsjednik Džozef Bajden naložio administraciji da stupi u direktan kontakt sa Moskvom zbog „protivsatelitskog oružja“ koje navodno pravi Rusija, a koje predstavlja „prijetnju po američku nacionalnu bezbjednost“ na koju je i Kongres SAD upozoren.

– Mogu da potvrdim da se to tiče protivsatelitskih sistema koje pravi Rusija. Nema neposredne prijetnje po bilo čiju bezbjednost. Ne govorimo o oružju koje se koristi protiv ljudi ili za fizička razaranja na zemlji – rekao je koordinator za strateške komunikacije u Savjetu za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće Džon Kirbi.

Kako je dodao, predsjednik SAD Džozef Bajden naložio je američkoj administraciji da stupi u direktan dijalog sa Rusijom zbog protivsatelitskog oružja.

– Bajden je naložio da se preduzme niz početnih koraka, uključujući redovne brifinge za Kongres, direktnu diplomatsku saradnju sa Rusijom, sa našim saveznicima i partnerima, kao i sa svim drugim zemljama u svijetu na čiju sferu interesa to utiče – rekao je Kirbi.

Američki Kongres je 15. februara održao zatvoreni brifing o „ozbiljnoj prijetnji nacionalnoj bezbjednosti“. Televizijski kanal Ej-Bi-Si je ranije, pozivajući se na izvore, javio da se radi o planovima Rusije da postavi nuklearno oružje u svemir. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je kasnije da takve vijesti u zapadnim medijima predstavljaju još jednu smicalicu Bijele kuće.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest